Καμμένος προς τους αντάρτες: Ως εδώ οι τζάμπα μάγκες…

Καμμένος προς τους αντάρτες: Ως εδώ οι τζάμπα μάγκες…

-Απειλεί βουλευτές του που θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών
-Όσοι μας εγκατέλειψαν έμειναν με τα λύτρα της προδοσίας

Κινούμενη άμμο θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί στα ενδότερα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με κεντρικά στελέχη να αμφισβητούν ευθέως τη στρατηγική του Π. Καμμένου στο μείζον ζήτημα με τα Σκόπια, ο οποίος εμφανίζεται ενισχυμένος τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων μετά την παραίτηση (αποπομπή) του Ν. Κοτζιά, έχει επιλέξει να ακολουθήσει σκληρή στάση έναντι των αντιφρονούντων.

Δεν χάνει μάλιστα ευκαιρία να στείλει σαφή μηνύματα προειδοποιώντας τους με καταστατικά μέτρα. «Δεν θα ανεχτώ πια την αχαριστία ανθρώπων που βάλαμε σε θέσεις και στα ζόρικα πήγαν απέναντι… Ως εδώ οι τζάμπα μάγκες», ήταν οι χαρακτηριστικές φράσεις του στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Θα τα επαναλάβει, λένε οι πληροφορίες, και στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Ούτε η κομματική πειθαρχία που θα θέσει στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή ούτε οι απειλές του όμως φαίνεται να πτοούν τους… α­ντιφρονούντες.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου η Ελ. Κουντουρά είπε ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση, ενώ η αίσθηση που υπάρχει γενικότερα είναι ότι θα ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας. Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση -στην ίδια συνεδρίαση- του Τ. Κουίκ, ο οποίος ωστόσο δεν είναι βουλευτής.

Ενώ ο βουλευτής Θ. Παπαχριστόπουλος εξήγησε ότι πρόθεσή του είναι να ψηφίσει τη Συμφωνία και στη συνέχεια να παραδώσει στο κόμμα τη βουλευτική έδρα του. «Την άποψή μου την έχω πει ευθαρσώς και είμαι έτοιμος να δεχθώ τις συνέπειες», σημείωσε. «Όσοι μας εγκατέλειψαν τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι… Έμειναν μόνοι, με τα λύτρα της προδοσίας», ήταν το μήνυμα του Π. Καμμένου.

Όλο το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πολιτεύθηκε με το βλέμμα στραμμένο προς τα Σκόπια, καθώς ο χρόνος των επόμενων εκλογών είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα. Αναθάρρησε μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, με τη βεβαιότητα ότι η λύση του ζητήματος θα παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, μετά τον Μάιο, που είναι ένας… καλός μήνας για τη διενέργεια εκλογών, χωρίς το… άγχος του Σκοπιανού.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου εγκάλεσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον Ν. Κοτζιά τονίζοντας πως τους είχε… υποσχεθεί ότι η Συμφωνία θα έρθει στην Ελληνική Βουλή μετά τις εκλογές, με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών να του απαντά ότι δεν ανέλαβε τέτοιου είδους δέσμευση.

Ωστόσο οι εξελίξεις της Παρασκευής, με τον Ζ. Ζάεφ να εξασφαλίζει την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων στη Βουλή για την κύρωση των συνταγματικών αλλαγών, αλλάζουν άρδην τα δεδομένα. Και… γκρεμίζουν την αισιοδοξία του κ. Καμμένου, καθώς όλα θα τρέξουν πιο γρήγορα από ό,τι θα επιθυμούσε. Η Συμφωνία είναι πολύ πιθανό να έρθει στην εδώ Βουλή προς το τέλος Μαρτίου, οπότε και θα συμβούν δύο πράγματα: Ο ίδιος θα αποχωρήσει από το κυβερνητικό συνασπισμό, όπως έχει δεσμευτεί, ενώ θα αποσύρει και την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση.

Οι δε Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αριθμούν δύο ή τρεις βουλευτές λιγότερους. Χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ορισμένα γεγονότα να επισπευσθούν, όσον αφορά τους βουλευτές τουλάχιστον.


Σχολιάστε εδώ