Αρχίζουν άμεσα τα έργα για την ανάπλαση της οδού Τσαμαδού

Αρχίζουν άμεσα τα έργα για την ανάπλαση της οδού Τσαμαδού

Αρχίζουν άμεσα τα έργα για την ανάπλαση της οδού Τσαμαδού, από την Εθνικής Αντιστάσεως μέχρι τη Γρηγόρη Λαμπράκη. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, που είναι η εταιρεία που θα υλοποιήσει το έργο ως ανταποδοτικό για την έλευση του τραμ στον Πειραιά, θα μεγαλώσουν τα πεζοδρόμια και θα μείνει μόνο μία λωρίδα δρόμου, όπου θα κινούνται αποκλειστικά λεωφορεία. Να σημειωθεί ότι η Τσαμαδού εδώ και πέντε χρόνια έχει χαρακτηρισθεί ως λεωφορειόδρομος.

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο το έργο ανάπλασης του Μικρολίμανου. Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις, μέσα στον Νοέμβριο θα δημοπρατηθεί και τον Ιανουάριο του 2019 θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος. Το έργο έχει προϋπολογισμό 6,7 εκατ. ευρώ και θα γίνει από τον Δήμο Πειραιά.

Μείωση 4% στα δημοτικά τέλη για το 2019 θα προτείνει ο δήμαρχος η οποία στο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει αύριο, θα εγκριθεί και έτσι η συνολική μείωση των δημοτικών τελών στο διάστημα της θητείας Μώραλη θα φθάσει στο 10%.

Τελικά, η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των δύο γηπέδων στη λέσχη του Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι, που στέρησε από τα παιδιά και τους νέους της περιοχής δύο καλαίσθητους, λειτουργικούς και ασφαλείς χώρους για να παίξουν και να αθληθούν, έχει ονοματεπώνυμο: Μαρία Σταθάκη. Είναι η επικεφαλής του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας», την οποία ο δήμαρχος κατονόμασε στο δημοτικό συμβούλιο ως υπαίτια της καθυστέρησης. Όπως είπε ο Γιάννης Μώραλης, η Αρχαιολογική Υπηρεσία τον ενημέρωσε ότι η έγκριτη κατά τα άλλα δημοτική σύμβουλος έκανε την καταγγελία ότι γίνονται εργασίες στα γηπεδάκια και ζήτησε να διερευνηθεί αν η ανακαίνισή τους είναι πιθανόν να βλάψει τα αρχαία που ενδεχομένως βρίσκονται από κάτω τους.

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία έκανε αυτοψία και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και έδωσε την άδεια να συνεχισθούν οι εργασίες. Ωστόσο για κάποιους μήνες τα γήπεδα δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Όπως τονίστηκε από τους παριστάμενους, το ενδιαφέρον οποιουδήποτε για τα αρχαία του Πειραιά είναι κατανοητό και εύλογο, αλλά η όποια παρέμβαση θα είχε λογική αν γινόταν για κάτι που ξεκινούσε τώρα. Τα δύο γηπεδάκια λειτουργούν εδώ και 65 χρόνια στο Πασαλιμάνι και δεν είχε… ενοχληθεί κανένας. Τώρα που θα γινόταν η ανακαίνισή τους, με μια απλή αλλαγή ταρτάν, θα… έκαναν ζημιά στα όποια αρχαία;

Λένε κάποιες… ιστορίες για αγρίους για το Κανάλι 1, για δήθεν παράνομες δαπάνες για επισκευές κ.λπ. Κάποιες… λαθρόβιες ιστοσελίδες δε έσπευσαν να τις υιοθετήσουν και το θέμα έφτασε στον Εισαγγελέα, ο οποίος έστειλε το ΣΔΟΕ και έκανε έλεγχο στα οικονομικά του δημοτικού ραδιοσταθμού. Έκανε φύλλο και φτερό τα τιμολόγια, έψαξε τις προκηρύξεις, τις πληρωμές, τα αποδεικτικά, κ.λπ., και κατέληξε στο πόρισμα, το οποίο αναφέρει ότι πιο διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες δεν έχουν γίνει! Συγκεκριμένα, το πόρισμα αναφέρει: «Από την επεξεργασία των προσκομισθέντων στοιχείων και εγγράφων προκύπτει ότι για όλα τα έργα με ποσά μέχρι 20.000 ευρώ τηρήθηκε η ορθή διαδικασία για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών».

Φωτο: pireaspiraeus.com


Σχολιάστε εδώ