Απαράδεκτοι ερασιτεχνισμοί από τη διοίκηση του Κτηματολογίου

Απαράδεκτοι ερασιτεχνισμοί από τη διοίκηση του Κτηματολογίου

Eννέα μήνες μετά την κρατικοποίηση του Κτηματολογίου και η μία γκάφα ακολουθεί την άλλη στο έργο-σύμβολο της διοικητικής ανεπάρκειας.

Η δημοσιοϋπαλληλοποίηση των μισών δικηγόρων και ο εξανα­γκασμός σε παραίτηση των άλλων μισών έχει παραλύσει το έργο, καθώς είναι ανέφικτη η επίβλεψη των κτηματογραφήσεων αλλά και της λειτουργίας των κτηματολογικών γραφείων.
Μετατίθεται τουλάχιστον κατά ενάμιση μήνα η ημερομηνία έναρξης της συλλογής δηλώσεων σε όλη τη χώρα, λόγω τεχνικού προβλήματος στην ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων, έλλειψης επιβλεπόντων μηχανικών και δικηγόρων αλλά και καθυστέρησης στην ενοικίαση κατάλληλων γραφείων κτηματογράφησης.

Η προσωρινή γενική διευθύντρια δήλωσε πριν από ενάμιση μήνα πως αντί για τοπογραφικό οι πολίτες μπορούν να υποδείξουν τα όρια των ακινήτων τους μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, προκαλώντας τη μήνη των συναδέλφων της τοπογράφων.

Από τα 5 εκατ. ευρώ, που είχε εγκρίνει για το 2018 ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς για την πληροφόρηση των πολιτών, δεν αξιοποιήθηκε ούτε ένα… σεντ, ενώ η αγγλική ιστοσελίδα παραμένει αμετάφραστη πάνω από εννέα μήνες.

Σε πενήντα εργάσιμες ημέρες λήγει η θητεία της παρούσας διοίκησης και γνωρίζουμε ότι ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς προβληματίζεται για το εάν είναι εφικτό να αντικατασταθεί η διοίκηση εν μέσω της εξάμηνης συλλογής δηλώσεων.

Το αύριο θα είναι αργά, με άλλα λόγια…


Σχολιάστε εδώ