Γιατί πρέπει να πας σε παρουσίαση βιβλίου

Γιατί πρέπει να πας σε παρουσίαση βιβλίου

Γράφει η συγγραφέας
Νεκταρία Μαρκάκη

Γιατί θα πρέπει κανείς να πάει σε παρουσίαση βιβλίου;
Τι μπορεί να κερδίσει ένας αναγνώστης από αυτό;


Σας παραθέτουμε πέντε λόγους γιατί ως λάτρεις της λογοτεχνίας θα πρέπει να παραβρεθείτε έστω μία φορά σε μία παρουσίαση νέου βιβλίου.

1. Θα βρεθείτε στον ίδιο χώρο με άτομα που αγαπούν τα βιβλία όσο τα αγαπάτε εσείς. Αυτός είναι ένας κύριος λόγος αφού δυστυχώς, ο χώρος του βιβλίου δεν είναι τόσο διαδεδομένος στην Ελλάδα. Ναι μεν υπάρχουν αναγνώστες, αλλά η αλήθεια είναι πως το ποσοστό δεν είναι τόσο μεγάλο, παρότι τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μία άνθιση. Φανταστείτε, λοιπόν, να βρεθείτε στο ίδιο δωμάτιο με ανθρώπους που τρέφουν τον ίδιον ενθουσιασμό και τρέλα για το βιβλίο, με σας. Είμαι σίγουρη πως θα φύγετε από εκεί έχοντας κάνει νέους φίλους.

2. Είναι ένα πολιτιστικό γεγονός που προωθεί τη φιλαναγνωσία κι αυτό τα λέει όλα. Σε μία χώρα κι εποχή που κυριαρχούν τα πολυμέσα, τα social media και τρόποι διασκέδασης που δεν έχουν να κάνουν με το βιβλίο, είναι όμορφο να υπάρχουν τέτοιες εκδηλώσεις όπου οι λάτρεις του βιβλίου μπορούν να νιώσουν πως βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο, αλλά και να έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους την αγάπη τους.

3. Έχετε τη δυνατότητα να βρεθείτε σε μία πρεμιέρα… ναι, μπορεί να μην είναι ταινίας, να μην έχει φλας και παπαράτσι αλλά η πρεμιέρα ενός βιβλίου είναι εξίσου σημαντική. Είναι πραγματικά όμορφο να βλέπεις την αρχή ενός λογοτεχνικού ταξιδιού και να γίνεσαι μέρος του!

4. Σας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσετε τον δημιουργό του βιβλίου. Οι συγγραφείς κατά κύριο λόγο είναι τρομερά ενδιαφέροντα όντα και ως αναγνώστρια, προσωπικά, πάντα ήθελα να μπορώ να μπω στο μυαλό τους. Σε μία παρουσίαση μπορείτε να βρεθείτε κοντά του και να συνομιλήσετε μαζί του, να εκφράσετε τις απορίες σας για το δημιούργημά του και να δείτε πως τελικά, οι συγγραφείς είναι υπέροχα πλάσματα.

5. Στηρίζετε μια τεράστια προσπάθεια. Η συγγραφή ενός βιβλίου δεν είναι εύκολη υπόθεση, παίρνει χρόνο, αφήνει το συγγραφέα άγρυπνο για όσο διάστημα το γράφει ενώ η αγωνία για το αν ο κόπος του θα αναγνωριστεί και θα αγαπηθεί, φτάνει στο κόκκινο. Γι’ αυτό είναι η υπέρτατη τιμή που μπορείτε να κάνετε στο δημιουργό το να βρεθείτε στην παρουσίαση του πονήματός του.

Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα δείτε πρόσκληση για μία παρουσίαση ενός νέου βιβλίου, μη το σκεφτείτε, απλά παρουσιαστείτε… ειδικά αν πρόκειται για ένα νέο συγγραφέα, αυτοί χρειάζονται τη στήριξή σας περισσότερο από τον καθένα.

Πηγή: lovetheheartbeat.blogspot.com


Σχολιάστε εδώ