Ξεκινά σήμερα το Παγκόσμιο Τουρνουά Μπάτμιντον στα Χανιά

Ξεκινά σήμερα το Παγκόσμιο Τουρνουά Μπάτμιντον στα Χανιά

Το Παγκόσμιο Τουρνουά Μπάτμιντον ξεκινά σήμερα και έως τις 21 Οκτωβρίου!

Με 250 αθλητές από 40 χώρες που θα συμμετάσχουν στη σημαντική αυτή διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό κλειστο γυμναστήριο Κλαδισού.

Πρόκειται για το Ολυμπιακό Άθλημα που είναι ιδιαίτερα θεαματικό και εξελίξιμο και θα προσελκύσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Την Πέμπτη (18/10) στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης της διοργάνωσης που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (21/10) το μεσημέρι, με τις απονομές των νικητών.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (17/10) παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στο κλειστό Κλαδισού, με αφορμή την έναρξη της διοργάνωσης που αποτελεί συνδιοργάνωση της ΕΟΦΣΑ, της Περιφέρεια Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Δήμου Χανίων.

Κατά τη συνέντευξη τύπου ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Σταύρος Φιωτάκης δήλωσε:

“Ο Δήμος Χανίων συνδιοργανώνει με την Ελληνική Ομοσπονδία Αντιπτέρισης, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, για πρώτη φορά στην Κρήτη, ένα παγκόσμιο τουρνουά Μπατμιντον.  Αυτές τις τρεις μέρες που θα φιλοξενηθεί στα Χανιά και στο Δημοτικό κλειστό Κλαδισού, θα μας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα το συγκεκριμένο άθλημα.

Καλωσορίζουμε λοιπόν στην πόλη μας τους 300 περίπου αθλητές αλλά και όσους θα εργαστούν γύρω από αυτό το τουρνουά και εύχομαι αφενός να προσφέρουν στους Χανιώτες πλούσιες στιγμές θεάματος, αφετέρου, μέσω των αγώνων αυτών, το συγκεκριμένο άθλημα να αποκτήσει περισσότερους φίλους”.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, τοποθετήσεις έκαναν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός κ. Βασίλης Ξάνθου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων καλωσόρισε τους αθλητές στα Χανιά και ευχήθηκε να γίνουν ωραίοι και θεαματικοί αγώνες. Ο κ. Ξάνθου αναφέρθηκε γενικότερα στο άθλημα αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αυτό παίζεται.

Να σημειωθεί τέλος, ότι, ήδη, στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού έχουν τοποθετηθεί τα ειδικά γήπεδα όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες και οι αθλητές των ομάδων

 


Σχολιάστε εδώ