Ντ. Μπακογιάννη: Ο Κοτζιάς έχει δίκιο. Ο Καμμένος πάει στις ΗΠΑ και λέει ότι του κατέβει (βίντεο)

Ντ. Μπακογιάννη: Ο Κοτζιάς έχει δίκιο. Ο Καμμένος πάει στις ΗΠΑ και λέει ότι του κατέβει (βίντεο)

Η τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και στον Γιώργο Μελιγγώνη.

Αυτήν την εικόνα υπουργικού Συμβουλίου δεν την έχω ξαναδεί. Να λέει ο υπουργός Εξωτερικών στον υπουργό Άμυνας ότι βλάπτει τη χώρα. Ο Κοτζιάς έχει δίκιο. Ο Καμμένος πάει στις ΗΠΑ και λέει ότι του κατέβει. Και σε τέτοια θέματα δεν λες ότι σου κατέβει.

Όταν εκπροσωπείς τη χώρα μιλάς ως υπουργός Άμυνας και έχεις υποχρέωση να ακολουθείς μία πολιτική. Αδικούμε τη λέξη τσίρκο όταν αναφερόμαστε σε αυτήν την εικόνα. Ο Τσίπρας ζήτησε από τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν. Το έχετε ξανακούσει αυτό από πρωθυπουργό να απευθύνεται στους υπουργούς του ότι δεν θα τον ρίξουν;

Η κατάσταση του Καμμένου είναι θλιβερή που λέει ότι δεν θα άρει την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση. Πρακτικώς, πολιτικώς και ηθικώς, αν άρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, δεν υπάρχει η αρχή της δεδηλωμένης. Πιστεύω ότι ο Καμμένος θα κάνει τα πάντα για να μείνει στην καρέκλα του. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να κάνει ότι δεν κατάλαβε και να προσπαθήσει να κυβερνήσει ως κυβέρνηση μειοψηφίας.

Τι σημαίνει όμως αυτό για τη χώρα; Μια χώρα που δεν μπόρεσε να βγει στις αγορές, έχει επιτόκια στο 4%, μια χώρα που ο κ. Σταθάκης ανακοινώνει αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, και μία χώρα που συμβαίνουν όλα αυτά. Σήμερα άρχισε το πετρέλαιο θέρμανσης 20% περισσότερο από πέρυσι.
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ένα ενδεχόμενο είναι να περάσει ο Ζάεφ τις συνταγματικές αλλαγές, και από εκεί και πέρα να έρθει η συμφωνία στη Βουλή, όπου εκτιμώ ότι θα υπάρξουν οι 151 που θα την στηρίξουν. Υπάρχει και η περίπτωση να μην περάσει η συμφωνία, οπότε ξαναρχίζουμε από την αρχή. Η ΝΔ θα ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση από την αρχή, αλλά με δυσκολότερους όρους.

Καταρχάς είναι μία πολυεθνική χώρα. Εμείς είμαστε 87% Έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι. Είμαστε μια ομοιογενής χώρα. Έπρεπε να μείνουμε έξω από τα ταυτοτικά θέματα.

Και εγώ θα ήθελα να δω, υπό προϋποθέσεις τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ. Και για την ίδια τη σταθερότητα της χώρας. Μπήκαμε σε μία λάθος πολιτική διαπραγμάτευσης. Όταν άκουσα σαν πρόταση τη δημοκρατία του Ίλιντεν είπα ότι ο Κοτζάς δεν έχει αίσθηση της Ιστορίας.

Το Βουκουρέστι ήταν η απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να τα παίξουμε όλα και να πούμε ότι αν δεν δεχθούν το όνομα να μην μπουν στο ΝΑΤΟ. Δεν υπήρξε θέμα να κάνουμε εκεί διαπραγμάτευση. Η αδιαλλαξία του Γκρουέφσκι δεν επέτρεπε σοβαρές ελπίδες επίλυσης του θέματος αυτού.

Με αυτά που λέει ο κ. Σαμαράς δίνει πόντους σε αυτούς που στηρίζουν ότι τελεί υπό ομηρία ο Κ. Μητσοτάκης;
Ο Κ. Μητσοτάκης ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ. Αλλά τα είχε πει όλα πριν.Δεν έχει εσωκομματική αντιπολίτευση. Σήμερα σπανίως έχω δει τη ΝΔ πιο ενωμένη και πιο ομοιογενή στον πολιτικό της λόγο. Αν και υπάρχουν διαφορετικές φωνές. Αλλά η κεντρική γραμμή είναι αυτή που εξέφρασε ο Κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη. Όταν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ θα έχει μία γραμμή.

Η άποψη του κ. Γεωργιάδη για τον Ματέο Σαλβίνι είναι δική του άποψη που δεν ταιριάζει με τη γραμμή του κόμματος, αλλά έχει δικαίωμα να το λέει. Η κυβέρνηση πήρε 2 δις που διαχειρίστηκε άσχημα. Βλέπουμε μία άθλια εικόνα στη Μόρια, παρά τα λεφτά που έχουμε πάρει. Δεν είναι αυτή η εικόνα, εικόνα της πατρίδας μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι οι Σύριοι, αλλά οι Αφγανοί, οι Μαροκινοί κλπ που έρχονται ως οικονομικοί μετανάστες, χωρίς γυναίκες μαζί τους, και όχι σαν πρόσφυγες. Δύσκολο είναι να ξεχωρίσουμε τους πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες;
Γιατί στηρίξατε τον Βέμπερ, που είναι γνωστές οι σκληρές του απόψεις;

Το πως θα πάνε οι διαδικασίες οι εσωκομματικές στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα το δούμε στο μέλλον. Μέχρι τώρα οι επιλογές που έχουμε κάνει συνήθως έχουμε πετύχει στους αρχηγούς των κομμάτων. Τα παραδοσιακά κόμματα περνούν κρίση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το κόστος του λαϊκισμού το πληρώνουν οι λαοί. Δεν βγήκαμε από τα μνημονια όπως πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας. Βγήκαμε από το πρόγραμμα της χρηματοδότησης. Την πρώτη φορά που θα βάλουμε χέρι στο μαξιλαράκι τα επιτόκια θα πάνε στον ουρανό

Εγώ δύο φορές μαζί με όλη τη ΝΔ ψήφισα να μην περικοπούν οι συντάξεις, και οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψήφισαν δύο φορές να περικοπούν οι συντάξεις. Έβλεπα στην ΕΡΤ ότι κατατέθηκε ο προϋπολογισμός με περικοπή συντάξεων. Αυτό είναι ψευδές. Ξέραμε ότι η ΕΡΤ είναι ΣΥΡΙΖοκάναλο, αλλά όχι και έτσι. Αυτό ονομάζεται fake news. Μια χώρα που δίνει διπλό προϋπολογισμό είναι ασταθής. Και η αστάθεια για την οικονομία είναι θάνατος.

Κατηγορία

Σχολιάστε εδώ