Ιδού η λύση για να βγαίνουν οι συντάξεις μέσα σε έναν μήνα

Ιδού η λύση για να βγαίνουν οι συντάξεις μέσα σε έναν μήνα

Την έχει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και την περιέγραψε στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση, τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, και Νότη Μηταράκη, αναπληρωτή τομεάρχη Κοινωνικής Ασφάλισης, και στα επιτελεία τους, στη συνάντηση που είχε μαζί τους την περασμένη Δευτέρα. Και η λύση είναι η εξής:

«Άμεση εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος ‘‘ΑΤΛΑΣ’’ για α) να εκδίδονται ηλεκτρονικά οι συντάξεις εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης και β) να υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής πρόσβασης των ασφαλισμένων / ενδιαφερομένων σε προσωπικά τους ασφαλιστικά δεδομένα και δραστική μείωση τόσο των υπολογιστικών λαθών όσο και των απαιτούμενων χρονοβόρων διαδικασιών (ένσημα κ.ά.)».
Λύσεις υπάρχουν, αρκεί οι πολιτικοί μας, με πρώτους τους κυβερνώντες, να ακούνε και να γνωρίζουν τι κάνουν οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και η παρέμβασή τους να περιορίζεται σε κάποιες μικροαλλαγές για την προσαρμογή τους στην ελληνική… κανονικότητα, που πολύ εύκολα μεταλλάσσεται. Στη συνάντηση αυτή μαζί με τον κ. Βασίλη Κορκίδη ήταν οι αντιπρόεδροι της ΕΣΕΕ Νίκος Μπόνης και Κώστας Μουζακίτης και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Χρήστος Μπλουγούρας.


Σχολιάστε εδώ