Η έκθεση «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ…ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ» στον Πειραιά και ειδικό αφιέρωμα στο Μάτι

Η έκθεση «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ…ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ» στον Πειραιά και ειδικό αφιέρωμα στο Μάτι

Η Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ», διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ… μία εικόνα χίλιες λέξεις».

Η έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά είναι βασισμένη στη περίοδο της Γερμανικής Κατοχής και θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 74η Επέτειο από την απελευθέρωση της Αθήνας και του Πειραιά.
Πρόκειται για μία πολιτιστική εκδήλωση μνήμης η οποία απευθύνεται σε όλους τους πολίτες όλων των γενεών. Στόχο της είναι να φωτίσει την σκοτεινή εκείνη περίοδο και να αποτίσει τον δέοντα φόρο τιμής στα θύματα των γερμανικών θηριωδιών, που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και την ελευθερία.

Παράλληλα, πραγματοποιείται ξεχωριστό αφιέρωμα για το Ολοκαύτωμα στο Μάτι με τίτλο «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ… ξαναγεννιέμαι».

Tα έσοδα από τις φωτογραφίες του αφιερώματος θα δοθούν στις πληγείσες οικογένειες στο Μάτι.
Στην έκθεση θα βρίσκεται εκπρόσωπος των πυρόπληκτων της περιοχής, ο οποίος θα μοιραστεί μαζί μας το θάρρος και την δύναμη που τον οδήγησε να σώσει πολλούς συνανθρώπους του.

 

Η  τελετή έναρξης  η οποία είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 7 μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής & στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, πρεσβειών καθώς επίσης άλλων οργανισμών & φορέων.

Η έκθεση  θα διαρκέσει από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2018.
Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 20:00.

 


Σχολιάστε εδώ