Ευάγ. Γαλούσης: Δημοψήφισμα Σκοπίων

Ευάγ. Γαλούσης: Δημοψήφισμα Σκοπίων


Του
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΑΛΟΥΣΗ
πρ. Πρύτανη ΔΠΘ


Αμερική και Σοβιετική Ένωση συμφωνούν να λύσουν τις διαφορές τους οργανώνοντας αγώνα δρόμου μεταξύ των Κένεντι και Χρουστσόφ.

Αποτέλεσμα: Έρχεται πρώτος ο Κένεντι και δεύτερος ο Χρουστσόφ.
Ανακοίνωση Ουάσινγκτον: Τελευταίος ο Ρώσος στον αγώνα.
Ανακοίνωση Μόσχας: Προτελευταίος ο Κένεντι στον αγώνα.

Έτσι ερμηνεύεται και το δημοψήφισμα των Σκοπίων και έτσι γίνεται ένα νέο τρα­γικό (γιατί είναι πραγματικότητα) ανέκδοτο.

Τόσο γελοίοι είναι όσοι μιλούν γι’ αυτό ή τόσο ηλίθιους μας θεωρούν;

Το τελευταίο το βρίσκω πιο κοντά στην πραγματικότητα, αφού με τις δικές μας ψήφους πήραν δικαιώματα (τα άρπαξαν μάλλον) να παζαρεύουν και να μοιράζονται την Ιστορία κατά βούληση και σύμφωνα με τα προσωπικά πιστεύω τους και τις ιδεολογίες τους.

Δεν φθάνει που έριξαν όλο το βάρος τους στην παρέλαση της πολιτικής «ελίτ» για ένα «Ναι», πανηγυρίζουν και κομπάζουν κιόλας.
Ένας σοβαρός δεν υπάρχει;

Το άλλο, που το κρύβουν και το ανέ­φερε ο ρώσος πρέσβης;
Ότι οι Σκοπιανοί, συνεχίζοντας την τυμβωρυχία στην Ιστορία, ανακάλυψαν αιγυπτιακή μειονότητα (καταγωγής αρχαίας Αίγυπτου), λέγοντας ότι οι πρόγονοί τους εστάλησαν ως αντιπροσωπεία καλής θέλησης και εγκαταστάθηκαν στα Σκόπια όταν ο «Μέγας Αλέξανδρός τους» συνα­ντήθηκε με την Κλεοπάτρα (δεν είναι απλώς ανιστόρητοι, έχουν και μόνιμο vertigo σε σχέση με τον χρόνο – άλμα τουλάχιστον 400 ετών).

Υποθέτω ότι ομιλούν για τους γύ­φτους, τους οποίους παραφράζουν ως Αιγύπτιους.
Πριν από 25 περίπου χρόνια οι Σκοπιανοί παρακαλούσαν να τους… αγοράσουν οι Θεσσαλονικείς για να γλιτώσουν από τους Σέρβους και τους Αλβανούς και ο Μιλόσεβιτς το είχε προτείνει στον Κων. Μητσοτάκη, αλλά ο τελευταίος αρνήθηκε γιατί ήξερε τι ήταν οι Σκοπιανοί λέγοντας ότι είναι χαρά μας που οριοθετήθηκαν εκτός Ελλάδος, τώρα θα το ξαναπάρουν με μέσα.

Σήμερα όμως διεκδικούν και σφετερίζονται τα φωτεινότερα σημεία της ιστορίας της περιοχής.

Γιατί δεν παραλείπουν να συμπεριλαμβάνουν στο «πάνθεον» των προγόνων τους αυτοκράτορες του Βυζαντίου, όπως ο Ιουστινιανός, που τους βλέπει κανείς στην κιτς κεντρική πλατεία τους.

Όταν μέχρι το 700 μ.Χ. περιφερό­ντουσαν ως νομάδες και συνεννοούνταν με κραυγές βουκόλων τους υιοθέτησαν οι Βούλγαροι και τους έμαθαν να μιλούν μια γλώσσα (και αυτή παραφθαρμένα την ομιλούν) και πήγαν οι Κύριλλος και Μεθόδιος και τους έμαθαν να τη γράφουν και δεν κατάλαβαν γιατί δεν τους έδωσαν ως βάση γραφής το ελληνικό αλφάβητο! Δεν κατάλαβαν ότι δεν τους θεωρούσαν ικανούς ή άξιους να χρησιμοποιήσουν τα ελληνικά γράμματα!
Γιατί, βέβαια, δεν ήταν Έλληνες.

Τους ήρθε όμως η επιφοίτηση και είπαν (τόση λαχτάρα είχαν) τη γλώσσα «Μακεδονική» και τους Κύριλλο και Μεθόδιο δικούς τους αγίους (!).

Τόση είναι η βλακεία. Περνάει όμως. Εμείς από την πλευρά μας δεν κάνουμε τίποτε, από αβρότητα μήπως τους θίξουμε και αποδειχθεί πόσο ηλίθιοι είναι (ή πονηροί).
Ίσως να φοβόμαστε τους υποστηρικτές τους, οι οποίοι φυσικά έχουν την ίδια μόρφωση και γνώση (όμοιος ομοίω αεί πελάζει). Εκείνοι όμως δεν νοιάζονται για την αλή­θεια, αλλά για τα συμφέροντά τους.

Φυσικά και δεν περιμένει κανείς τίποτε από το θολό συνονθύλευμα ιδεών, ιδεοληψιών και αμόρφωτων, εμπαθών με την ελληνική ιστορία, κυβερνώντων.
Η ΝΔ θα δείξει ότι έχει πρόγραμμα γύρω από κάτι δημιουργικό και σωστό;
Δεν είναι αρκετό ο πρόεδρος Κυρ. Μητσοτάκης να λέει ότι δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αν, κλείνο­ντας όλοι τα μάτια, την εγκρίνουν παράνομα.

Απαραίτητη είναι η οργάνωση μόνι­μης και ευρείας προσπάθειας για ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας γύρω από αυτά που είτε δεν ξέρουν είτε δεν θέλουν να τα ξέρουν. Ας τα φωνάξουμε. Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε γι’ αυτά.
Στο κάτω κάτω ζούμε από αυτά (του­ρισμός) και με αυτά.
Τολμήστε νέες μεθόδους και συστήματα, κύριε Μητσοτάκη.
Μη μένετε στα παλαιά. Ίσως αυτά έχουν φθαρεί περισσότερο από όσο πρέπει.
Οι ρίζες μας είναι στην Ιστορία. Χωρίς ρίζες δεν υπάρχει ζωή και συνέχεια.


Σχολιάστε εδώ