Το μυστικό – Le secret

Το μυστικό – Le secret


Συγγραφέας
Frederic Lenoir
Μεταφραστής
Τατιάνα Γαλάτουλα


Η Εμιλί ήταν η μόνη που πρόσεξε ότι στο βλέμμα του Πιερ υπήρχε κάτι το διαφορετικό, το ανεξιχνίαστο, μια απροσδιόριστη λάμψη που της θύμιζε την ευτυχία που ένιωθε όταν επέστρεφε στο δικό της μυστικό.
Ήταν το πέρασμα από την άγνοια στη γνώση κι από τον φόβο στην κατάκτηση της υπέρτατης αλήθειας.
Αν και είχε καταλάβει ότι ο Πιερ δεν σκόπευε να αποκαλύψει τον πραγματικό λόγο της αλλαγής του, παρέμεινε σιωπηλή.
Τι είχε συμβεί όμως στον παλιό, εγκαταλειμμένο αμπελώνα, όπου ο Πιερ Μορέν βρέθηκε αναίσθητος ύστερα από δύο μέρες απουσίας;
Στο χωριό όλοι αναρωτιούνταν, διψούσαν να μάθουν και προσπαθούσαν να ανακαλύψουν με κάθε τρόπο το πολύτιμο μυστικό του.

Ο φιλόσοφος Frederic Lenoir βαδίζει στα όρια μεταξύ φιλοσοφίας, παραμυθιού και μυστηρίου και μας χαρίζει μια παραβολική αφήγηση σχετικά με τις επιλογές και τις θεμελιώδεις αξίες της ύπαρξής μας. Ένα αλληγορικό βιβλίο για την άρρηκτη σχέση μας με τον κόσμο που μας περιβάλλει και τη δύναμη της αγάπης. Μια ιστορία βαθιά συγκινητική κι απρόβλεπτη!

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Frederic Lenoir είναι φιλόσοφος, κοινωνιο­λόγος, συνεργάτης ερευνητής της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών καθώς και συμπαραγωγός της εκπομπής Les Racines du Ciel στον ραδιοφωνικό σταθμό France Culture. Έχει γράψει πολλά δοκίμια και μυθιστορή­ματα, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε περίπου 20 γλώσσες. Τα πρόσφατα έργα του –Petit Τraite de Vie Interieure, L’ Ame du Monde, Du Bonheur, un Voyage Philosophique– έχουν κατακτήσει την κορυφή στις λίστες των ευπώλητων.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Κατηγορία: Ξένη πεζογραφία, Μυστήριο
ISBN: 978-960-605-504-1


Σχολιάστε εδώ