Ποιους κατεβάζει για περιφερειάρχες η ΝΔ

Ποιους κατεβάζει για περιφερειάρχες η ΝΔ

-Σε ποιες περιφέρειες υπάρχει εμπλοκή

Έμφαση στις περιφερειακές εκλογές θα δώσει η Νέα Δημοκρατία, καθώς από τα αποτελέσματα θα εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα όσον αφορά την απήχηση (επιρροή) του κομμάτων. Στόχος το βράδυ των εκλογών η επικράτεια να βαφτεί μπλε στο μεγαλύτερο τουλάχιστον μέρος της.

Ολοκληρώνεται σταδιακά το παζλ των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες, ενώ τα τελευταία ονόματα αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Μετά την επαναβεβαίωση της στήριξης στους εν ενεργεία περιφερειάρχες σε Κεντρική Μακεδονία (Απ. Τζιτζικώστας), Ανατολική Μακεδονία-Θράκη (Χρ. Μέτιος), Ήπειρο (Αλ. Καχριμάνης), Θεσσαλία (Κ. Αγοραστός), Βόρειο και Νότιο Αιγαίο (Χρ. Καλογήρου και Γ. Χατζημάρκος αντίστοιχα), έγινε γνωστή η επιλογή του κόμματος για τέσσερις ακόμη περιφέρειες:

• Στην Αττική υποψήφιος θα είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στην Πελοπόννησο ο -επί τρεις θητείες δήμαρχος Καλαμάτας- Π. Νίκας, στη Στ. Ελλάδα ο 34χρονος νυν αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φ. Σπανός και στη Δυτική Ελλάδα ο 38χρονος περιφερειακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας Ν. Φαρμάκης.

• Για την Αττική είχε συζητηθεί το όνομα του δημάρχου Περιστερίου Ανδρ. Παχατουρίδη, ωστόσο η ιδέα εγκαταλείφθηκε όταν προέκυψε το πρόβλημα με το «πόθεν έσχες» του.

• Στη Δυτική Ελλάδα η αρχική πρόθεση του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν να στηριχθεί ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ, νυν περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, υπό τον όρο ότι δεν θα είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα είχε απαντήσει αρνητικά ο βουλευτής Ανδρ. Κατσανιώτης, υποψήφιος στις εκλογές του 2014 (είχε χάσει για μικρό αριθμό ψήφων). Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε στον γιο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλου, Ηλία, ο οποίος απάντησε αρνητικά.

Το «όχι» του βουλευτή Σ. Κεδίκογλου οδήγησε στην υποψηφιότητα του Φ. Σπανού για τη Στερεά Ελλάδα. Απομένουν πλέον οι Περιφέρειες Ιονίου (ακούγεται το όνομα της πρώην ευρωβουλευτού Ρ. Κράτσα), Δυτικής Μακεδονίας (παίζει γερά το όνομα του Γ. Κασαπίδη) και Κρήτης (δεν θα στηριχθεί ο νυν Στ. Αρναουτάκης, λόγω… ΣΥΡΙΖΑ).

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων ο Κ. Μπακογιάννης, ο οποίος -ως λέγεται- πίεζε να ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψήφιων περιφερειαρχών για να προχωρήσει ο ίδιος. Σε αντίθεση με τις περιφερειακές, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα στις εκλογές για τους δήμους, αλλά θα εκφράσει τη στήριξή της σε ορισμένα πρόσωπα. Αρχής γενομένης από την Αθήνα.

Στον Πειραιά τα πράγματα περιπλέκονται, καθώς ο Β. Μιχαλολιάκος δηλώνει αποφασισμένος να κατέβει εκ νέου υποψήφιος, ανεξάρτητα από το αν θα τον στηρίξει ή όχι η Νέα Δημοκρατία.

Ωστόσο, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κ. Μητσοτάκη, την περασμένη Τετάρτη, ανέβαλε την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για κάποιο διάστημα.
Άλλος ενδιαφερόμενος από τον χώρο της παράταξης ή ευρύτερα της Δεξιάς δεν έχει εμφανισθεί, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Θολό παραμένει το τοπίο όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, όπου κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλά ονόματα, χωρίς να υπάρχει καμία βεβαιότητα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα στηρίξει η ΝΔ, το όνομά του ωστόσο κρατείται μυστικό.

Φωτό: news.gr


Σχολιάστε εδώ