Πήγε να αρπάξει τον Αρμό η COSCO

Πήγε να αρπάξει τον Αρμό η COSCO

Συναγερμός στο Πέραμα

Aπίστευτα πράγματα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο Πέραμα. Την περασμένη Δευτέρα, η COSCO, ισχυριζόμενη ότι η σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού έχει κάποια… λάθη και επικαλούμενη νεότερες μετρήσεις των επιφανειών που της παραχωρήθηκαν, ειδοποίησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και το Λιμεναρχείο Περάματος ότι η έκταση του Αρμού, του λιμανιού που βρίσκεται δίπλα από τον τρίτο προβλήτα, προς την πλευρά του Περάματος, της ανήκει και πως θα γκρεμίσει τον τοίχο που σηματοδοτεί σήμερα το όριο και θα τον μετακινήσει οκτώ μέτρα προς τα μέσα!

Και αυτό σημαίνει ότι το λιμανάκι του Αρμού, που είχε εξαιρεθεί από τις εκτάσεις που παραχωρήθηκαν από την πώληση του λιμανιού και είχε αποδοθεί στον Δήμο Περάματος, θα περιέλθει στην κυριαρχία των Κινέζων.

Ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο το οποίο αποφάσισε να μην επιτραπεί να παραχωρηθεί στην COSCO ούτε σπιθαμή του Αρμού. Αργά το μεσημέρι αντιπροσωπεία του δήμου, αποτελούμενη από τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων, πήγε μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη στο υπουργείο Ναυτιλίας και συναντήθηκε με τον υπουργό Φώτη Κουβέλη, τον γενικό γραμματέα κ. Τε­μπονέρα και τον πρόεδρο της ΣΑΛΕ Χρήστο Λαμπρίδη. Στη συζήτηση αναλύθηκε διεξοδικά το πρόβλημα που προέκυψε και όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι οι απαιτήσεις της COSCO είναι παράλογες, ατεκμηρίωτες και δεν πρέπει να της επιτραπεί να τις υλοποιήσει.

Ο δήμαρχος Περάματος ανέφερε ότι η COSCO από καιρό τον πίεζε να της νοικιάσει το λιμανάκι του Αρμού γιατί ήθελε να επεκτείνει τον τρίτο προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων στη χερσαία ζώνη. Να κατασκευάσει δηλαδή νέα
θέση παραβολής τεράστιων πλοίων μεταφοράς containers σχεδόν μέσα στο πάρκο που βρίσκεται δίπλα στον Αρμό και παίζουν τα παιδιά, όμως δεν έδωσε άδεια. Ο υπουργός Φώτης Κουβέλης έδωσε εντολή στο Λιμεναρχείο να απαγορευτεί στην COSCO να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια. Ο κ. Κουβέλης είπε ότι αν επιμένουν οι Κινέζοι δεν έχουν παρά να απευθυνθούν στη δικαιοσύνη, για να μπει ένα οριστικό τέλος στην υπόθεση.

Οι κάτοικοι και οι φορείς του Περάματος και όλου του Πειραιά βρίσκονται σε επαγρύπνηση, γιατί κατάλαβαν πλέον ότι έχουν να κάνουν με έναν αδηφάγο επενδυτή και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Σύμπτωση;

Οι αρχαίοι Έλληνες, που, όπως είναι γνωστό, έβλεπαν πολύ μακριά, αποκαλούσαν τους Κινέζους «Σίνες». Στις «Ιστορίες του Ηροδότου», στο πρώτο κεφάλαιο, αναφέρεται πολλές φορές το ρήμα «σινάζω», που του αποδίδεται η έννοια «αρπάζω»!


Σχολιάστε εδώ