Παρουσίαση βιβλίου: “Ημερολόγια” του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Παρουσίαση βιβλίου: “Ημερολόγια” του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Οι Εκδόσεις Εντύποις σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Κωνσταντάρα, “Ημερολόγια” την Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018, στις 19:00,  Αίθουσα Αλέξανδρος (Εθνικής Άμυνας 1, Λευκός Πύργος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν :
> Ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης 
> ο εκδότης και συγγραφέας Στέλιος Κανάκης
> και ο Δημήτρης Κωνσταντάρας 

Συντονιστής : Πέτρος Τσελεπίδης, Δικηγόρος



Έγραψα τα “ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ” σε τρεις διαφορετικές περιόδους της ζωής μου. Καμία απ’ αυτές δεν ήταν καλή. Και οι τρεις μού άφησαν τραύματα. Γι’ αυτό ίσως, σε αρκετά τους σημεία, έχουν υποκειμενικά δυσάρεστες και αντικειμενικά ειλικρινείς διαπιστώσεις. Απηχούν κομμάτια από το χάλι της ζωής μας. Σημειολογικά η θεματολογία με βοήθησε.
Η Πολιτική, έτσι όπως ασκείται, σκοτώνει τις ψυχές των ανθρώπων και τη δημοκρατία. Ο Σεισμός -και οι άλλες φυσικές καταστροφές – αποδεικνύουν ότι υπάρχουν υπέρτατες δυνάμεις που τιμωρούν σκληρά, πολλές φορές και άδικα, την ανθρώπινη μειονεξία. Και η Κατάθλιψη είναι βαθιά ριζωμένη στο κύτταρό μας, μόνο που ακόμη δεν ασχοληθήκαμε -ούτε μ’ αυτό- σοβαρά.
Η μεγάλη μου χαρά απ’ αυτό το βιβλίο βγαίνει από την απόφασή μου να ασχοληθώ δυναμικά αλλά και απολογητικά με τις ανθρώπινες ανεπάρκειές μου και να τις παραδεχτώ αλλά και από την ποιότητα του γραψίματος της κόρης μου Παυλίνας που με δικαιώνει.
Αφιερώνω το βιβλίο σ’ αυτούς που μου στάθηκαν στα δύσκολα, σ’ αυτούς που μ’ εγκατέλειψαν στα δύσκολα και σ’ αυτούς που με έφεραν στα δύσκολα. Και δεν θα τους ξεχάσω ποτέ.

-Δημήτρης Κωνσταντάρας-


Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Τελείωσε το λύκειο στην Αμερική και τη Φιλοσοφική Σχολή στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, εργάστηκε ως ξεναγός, μεταφραστής, καθηγητής Αγγλικών και μουσικός στα ελληνικά ροκ συγκροτήματα των δεκαετιών ’60 και ’70. Είναι γιος των ηθοποιών Λάμπρου Κωνσταντάρα και Γιούλης Γεωργοπούλου, έχει σύζυγό του τη Βίκυ, κόρη του την Παυλίνα και γιο του τον Λάμπρο. Ασκεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου από το 1969 σε εφημερίδες, περιοδικά, στο ραδιόφωνο, στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση. Έγραψε την “Ιστορία της Φόρμουλα 1”, το πρώτο του βιβλίο, το 1970, μαζί με τον Παύλο Αλέπη, για τις εκδόσεις “Κάκτος”.
Ξανάγραψε βιβλίο είκοσι εφτά χρόνια αργότερα. Έχει γράψει κινηματογραφική και θεατρική μουσική, τραγούδια, θεατρικά έργα, κινηματογραφικά και τηλεοπτικά σενάρια, ποιήματα, παραμύθια.
Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Ιπεκτσί το 1993 για τη δουλειά του στην τηλεόραση. Ασχολήθηκε ενεργά με το όραμα της ανάληψης και διοργάνωσης Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, τόσο στη χαμένη προσπάθεια του 1989-90 για τη Χρυσή Ολυμπιάδα όσο και το 1996-97 για το Αθήνα 2004.
Τον Οκτώβριο του 2002 εκλέχθηκε πρώτος σε σειρά ψήφων νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών και στη συνέχεια βουλευτής Α΄ Αθηνών.

Η Παυλίνα Κωνσταντάρα γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του ’74, σπούδασε στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών, σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και έκανε μεταπτυχιακό στην Παραγωγή Τηλεόρασης στη Βοστόνη. Εργάστηκε στο Supersport και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, έγραψε διηγήματα σε βιβλία και σκηνοθέτησε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τώρα έχει τη δική της διαφημιστική εταιρία, την Creative PR Steps.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΟΙΣ

Κατηγορία: Βιογραφίες, Αυτοβιογραφίες
ISBN: 9786185300357

Σχολιάστε εδώ