Ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Τ. Αβραμίδης είπε ότι το κράτος διαθέτει ακίνητα και εκτάσεις μέσα στα όρια του Δήμου Πειραιά…

Ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Τ. Αβραμίδης είπε ότι το κράτος διαθέτει ακίνητα και εκτάσεις μέσα στα όρια του Δήμου Πειραιά…

Ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Τ. Αβραμίδης είπε ότι το κράτος διαθέτει ακίνητα και εκτάσεις μέσα στα όρια του Δήμου Πειραιά, τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα. Αν ήθελε να φτιαχτούν κάποια πράγματα υπέρ των δημοτών και με το δεδομένο ότι ο δήμαρχος δηλώνει ότι διαθέτει τους πόρους, θα μπορούσε να διαθέσει κάποια από τα ακίνητα αυτά. Όμως δεν θέλει να κάνει έργα η ΤΑ, για να φαίνεται ότι μόνο η Περιφέρεια μπορεί… Δηλαδή το κράτος! Τουλάχιστον επτά ακίνητα, σύμφωνα με τον κ. Αβραμίδη, που τώρα ρημάζουν μπορούν να αξιοποιηθούν.

Είναι το κτίριο του ΗΣΑΠ στην πλατεία Ιπποδαμείας, το παλαιό εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Νέο Φάληρο, το στρατόπεδο Σακελλίωνα στον Απόλλωνα, το οικοδομικό τετράγωνο της ΧΡΩΠΕΙ (όχι εκείνο που ανήκουν στον Όμιλο Χαραγκιώνη, αλλά εκείνα που ανήκουν στο κράτος και περικλείονται στο τετράγωνο Πειραιώς – Μουράτη – Ζακύνθου), το Σχολείο της Ειρήνης Παπά (στην Πειραιώς 52) και τα ακίνητα του Ρετσίνα (απέναντι από τη Διεύθυνση Καθαριότητας) μαζί με τον αύλειο χώρο της ΣΚΥΠ.

Για τα δύο τελευταία πάντως υπάρχει κάποιο… φως στον ορίζοντα, καθώς με ενέργειες του δήμου φαίνεται να υπήρξε συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα για αξιοποίηση των ακινήτων του Ρετσίνα (μισό από την Τράπεζα και μισό από τον δήμο), ενώ στον περίβολο της ΣΚΥΠ, που είναι τεράστιος, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο Ολυμπιακός να κατασκευάσει κλειστό γήπεδο μπάσκετ για λογαριασμό των μαθητών!

Κι εδώ ο Δήμος… έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά…

Τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ (της υπηρεσίας δηλαδή που αντικατέστησε τον ΟΣΚ), τον κ. Χαρωνίτη, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Πειραιά και του έθεσε το πρόβλημα της σχολικής στέγης, που αρχίζει και γίνεται έντονο, αφού τα τελευταία χρόνια το μόνο νέο σχολικό συγκρότημα είναι η Ράλλειος και στον ορίζοντα δεν… φαίνεται να γίνεται κάποιο άλλο! Ο κ. Χαρωνίτης υποσχέθηκε να παραχωρήσει τα οικόπεδα που έχει δεσμεύσει ο πρώην ΟΣΚ για σχολεία στον Δήμο προκειμένου να τα αξιοποιήσει ως παιδικές χαρές.


Σχολιάστε εδώ