Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης: Παράνομα τοποθετημένοι όλοι οι διευθυντές του Κτηματολογίου

Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης: Παράνομα τοποθετημένοι όλοι οι διευθυντές του Κτηματολογίου

Όσοι αναφέρονται -διαχρονικά- στο Κτηματολόγιο, αναφέρονται κυρίως στο έργο και τα προβλήματά του, τους προϋπολογισμούς, τις καθυστερήσεις, τα ευρωπαϊκά κονδύλια και τις πολιτικές του εκάστοτε υπουργού. Λίγοι έχουν ασχοληθεί με τις εκάστοτε διοικήσεις (ιδίως την τελευταία δεκαετία) και κυρίως τον κρίσιμο παράγοντα λειτουργίας, τη ραχοκοκαλιά κάθε επιχείρησης και κάθε φορέα: Τους διευθυντές.

Πριν από οκτώ χρόνια, η τότε διοίκηση του Κτηματολογίου, χωρίς καμιά διαδικασία εσωτερικής προκήρυξης, τοποθέτησε παράνομα, εν μία νυκτί, επτά διευθυντές και τριπλάσιους προϊσταμένους.

Οι συγκεκριμένοι ουδέποτε αξιολογήθηκαν, αλλά εντέλει μετατράπηκαν σε… ισόβιους, κατά παράβαση κάθε νόμων και διατάξεων περί δημοσίων επιχειρήσεων.

Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι τους τελευταίους μήνες διενεργήθηκε έλεγχος για το θέμα της παράνομης τοποθέτησης διευθυντών στο Κτηματολόγιο από το Σώμα Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και στο πόρισμά τους, που εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες, επιβεβαιώνουν επακριβώς όσα αναφέρουμε.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ότι θα προσμετράται η προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης που διανύθηκε στις δημόσιες επιχειρήσεις, όπως το Κτηματολόγιο.

Δηλαδή, αντί να αναζητηθούν ευθύνες για όσους τοποθέτησαν -παράνομα και αναξιοκρατικά- ισόβιους διευθυντές σε έναν τόσο κρίσιμο κρατικό φορέα, το κράτος θεωρεί συγκριτικό πλεονέκτημα την παράνομη τοποθέτησή τους.

Θα δημοσιοποιήσει, ως οφείλει, η διοίκηση το πόρισμα των Ελε­γκτών Δημόσιας Διοίκησης ή θα το αποσιωπήσει;


Σχολιάστε εδώ