Ξένους διαιτητές ζητούν οι ομάδες για το πρωτάθλημα της Super League

Ξένους διαιτητές ζητούν οι ομάδες για το πρωτάθλημα της Super League

Άνοιξε η όρεξη των ομάδων για ξένους διαιτητές στο πρωτάθλημα της Super League και τους ζητούν και σε άλλα παιχνίδια εκτός από τα ντέρμπι.

Δύσκολα, όμως, θα υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, αφού το ταμείο είναι μείον στη Super League και δεν μπορεί να καλύψει το κόστος. Η συμφωνία που έχει κάνει ο συνεταιρισμός με την ΕΠΟ προβλέπει 5.000 ευρώ ανά παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος για ορισμό ελλήνων διαιτητών, ποσό στο οποίο περιλαμβάνονται, εκτός από τις αμοιβές του ρέφερι, των δύο βοηθών του τέταρτου και του παρατηρητή, και οι μετακινήσεις τους.

Στη συνέχεια, ο Μέλο Περέιρα ζήτησε να οριστούν ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι και η ΕΠΟ δεν του χάλασε το χατίρι. Ανέλαβε αυτή το κόστος για τα παιχνίδια που ο πορτογάλος πρόεδρος της ΚΕΔ φέρνει ρέφερι από το εξωτερικό, παρά το γεγονός ότι το κόστος είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει τα 5.000 ευρώ. Άλλο άλλωστε είναι το κόστος για μετακίνηση εντός της Ελλάδας και άλλο να φέρεις διαιτητή από το εξωτερικό, με κράτηση στα αεροπορικά εισιτήρια που θα γίνεται λίγες ημέρες πριν από τους αγώνες, κάτι που σημαίνει ακριβές τιμές.

Οι ομάδες όμως… γλυκάθηκαν και θέλουν διαιτητές και στα υπόλοιπα παιχνίδια πλην των ντέρμπι. Ο Άρης άνοιξε τον χορό, η ΑΕΛ τάχθηκε στο πλευρό του και θα ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες. Όλοι τους όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, το οικονομικό, δηλαδή την ΕΠΟ. Αν τεθεί τέτοιο θέμα, η ομοσπονδία το πιο πιθανό είναι να δηλώσει οικονομική αδυναμία. Αν η Super League, λοιπόν, θελήσει ξένους ρέφερι και στους αγώνες των υπόλοιπων ομάδων, πλην των μεγάλων, θα κληθεί αυτή να πληρώσει το κόστος, οπότε κάπου εδώ τελειώνει η κουβέντα…


Σχολιάστε εδώ