Ο ΠΑΟΚ ουσία, η ΑΕΚ χαρακτήρα και ο Ολυμπιακός αυτοχειρία

Ο ΠΑΟΚ ουσία, η ΑΕΚ χαρακτήρα και ο Ολυμπιακός αυτοχειρία

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


O μεγάλος πρωταγωνιστής στην ευρωπαϊκή εβδομάδα που πέρασε, των ελληνικών ομάδων στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων των ευρωπαϊκών κυπέλλων ήταν ο ΠΑΟΚ, με το επιβλητικό 4-1 στη Λευκορωσία επί της ΜΠΑΤΕ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να μη βγάζει μάτια με το ποδόσφαιρο που παίζει, αλλά έχει το πιο πολύτιμο στοιχείο που απαιτείται από μια ομάδα για να πάει μπροστά. Την ουσία! Το διπλό επί της ΜΠΑΤΕ δίνει στην ελληνική ομάδα το μισό (και βάλε) εισιτήριο για τη φάση των «32» του Europa League. Και το σπουδαίο αποτέλεσμα που πήρε στο «Borisov Arena» της επιτρέπει, εφόσον καθαρίσει τα δύο παιχνίδια με τη Βίντι, να τη φέρει σε θέση απόλυτου οδηγού για τη δεύτερη θέση.

Η βραδιά θα μπορούσε να είναι ιδανική για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν ο Ολυμπιακός δεν είχε πετάξει στα… σκουπίδια τα πρώτα πολύ καλά 65 λεπτά του στο Μιλάνο κόντρα στη Μίλαν. Το ρίσκο του Πέδρο Μαρτίνς με τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα απέδωσε για μία ώρα και κάτι. Η κούραση, όμως, άρχισε σταδιακά να καταβάλλει τους παίκτες και με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Μαρτίνς όφειλε να φρεσκάρει την ομάδα με παίκτες που έχουν τρεξίματα ή που μπορούν να κρατήσουν την μπάλα. Το έκανε με δέκα λεπτά καθυστέρηση.

Και αυτή η καθυστέρηση του στοίχισε τρία γκολ μέσα σε εννιά λεπτά. Την Τρίτη κόντρα στην Μπενφίκα η ΑΕΚ δεν πήρε αυτό που της άξιζε. Η «Ένωση» έδειξε χαρακτήρα. Στο πρώτο τέταρτο αιφνιδιάστηκε με τα δύο γκολ που δέχθηκε, όμως σιγά σιγά πήρε τα ηνία του ματς και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει. Μετά την αποβολή του Ντίας στο φινάλε του α’ μέρους η Μπενφίκα δεν είχε πλάνο αντίδρασης και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Η «Ένωση» ήταν καταιγιστική, ισοφάρισε σε δέκα λεπτά κι εκεί που οι αντίπαλοί της είχαν πέσει στο καναβάτσο ήρθε το φτηνό γκολ από τον Σεμέδο μετά την τεράστια ευκαιρία του Κλωναρίδη.

Η ΑΕΚ, πάντως, δικαιολογημένα εισέπραξε το χειροκρότημα του κόσμου, διότι όχι μόνο δεν την πήρε από κάτω στο 0-2, αλλά έβγαλε ψυχή, εγωισμό και πίστεψε στην ανατροπή.


Σχολιάστε εδώ