Κάτι… κινείται στο θέμα του Δικαστικού Μεγάρου

Κάτι… κινείται στο θέμα του Δικαστικού Μεγάρου

-Σε 45 μέρες θα υπάρξουν εξελίξεις

Κάτι φαίνεται να… κινείται πάλι στο θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας, το ΤΑΧΔΙΚ (Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων) έστειλε έγγραφο στον Δήμο, με το οποίο ενημερώνει ότι αποφάσισε ομόφωνα τη συγκρότηση Επιτροπής, αποτελούμενης από εκπροσώπους του Ταμείου, του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Δήμου, η οποία σε διάστημα 45 ημερών θα πρέπει να έχει καταλήξει σε πλάνο συγκεκριμένων διαδικασιών για την προώθηση του έργου.

Ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε ότι αν και το υπουργείο έχει αργήσει χαρακτηριστικά και οι προθεσμίες που έχει θέσει ο δήμος έχουν περάσει, θα κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι του για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να υλοποιηθεί -επιτέλους- το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης. «Έγινε ένα βήμα», κατέληξε ο δήμαρχος, «και αυτό έχει τη σημασία του».
Να σημειώσουμε ότι το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου έχει γίνει λίγο… Γεφύρι της Άρτας για τον Πειραιά, καθώς εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις, εδώ και τρία χρόνια έχει παραχωρήσει το ακίνητο της πρώην Ραλλείου ο Δήμος, αλλά μόλις… τώρα το υπουργείο Δικαιοσύνης και το ΤΑΧΔΙΚ έκαναν την αποφασιστική κίνηση για να πάρει μπροστά το έργο.


Σχολιάστε εδώ