FORMULA 1 – Γκραν Πρι Ιαπωνίας

FORMULA 1 – Γκραν Πρι Ιαπωνίας

Το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένα την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 στις 15:10 από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤHD, καθώς και από το ert.gr. Τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου θα μεταδοθούν στις 14:00.

Στην περιγραφή και στο σχολιασμό του αγώνα, θα βρίσκονται οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένοι στο στούντιο, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr», καθώς και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

Οι 20 μονομάχοι της Formula 1 έχουν έναν παραπάνω λόγο για να είναι ενθουσιασμένοι αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ήρθε η στιγμή να διεξαχθεί το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας στη Σουζούκα, μία από τις ωραιότερες και πιο απαιτητικές, οδηγικά, πίστες του πρωταθλήματος.

Αδιαμφισβήτητα, ένα είναι το φλέγον ερώτημα ενόψει του ιαπωνικού Γκραν Πρι: Θα μπορέσει ο Σεμπάστιαν Φέτελ να τερματίσει μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον και να μειώσει τη διαφορά των 50 βαθμών που τον χωρίζει από τον Βρετανό ή θα αποχαιρετήσει ουσιαστικά (αν και όχι μαθηματικά, καθώς οι διαθέσιμοι βαθμοί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είναι 125) την υπόθεση τίτλος; Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari ξέρει πολύ καλά ότι η τύχη δεν είναι πλέον στα χέρια του, καθώς δεν του αρκεί μόνο να κερδίσει και τους πέντε εναπομείναντες αγώνες, αλλά θα πρέπει να ελπίζει ότι ο αντίπαλός του θα τερματίζει από την τρίτη θέση και κάτω.

Το έργο του Φέτελ γίνεται ακόμη δυσκολότερο αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς Mercedes και Χάμιλτον, όχι μόνο έρχονται στην Ιαπωνία με τον αέρα τριών συνεχόμενων νικών σε Ιταλία, Σιγκαπούρη και Ρωσία, αλλά φτάνουν σε μια πίστα στην οποία έχουν κυριαρχήσει και στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί εκεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ferrari δεν ξέρει πώς να κερδίζει στη Σουζούκα. Εξάλλου, η Scuderia μετράει επτά νίκες έναντι τεσσάρων της Mercedes στην ιστορική πίστα. Ωστόσο, θα πρέπει να πάει κανείς μέχρι το μακρινό 2004 και τον Μίκαελ Σουμάχερ για να βρει τον τελευταίο θρίαμβο της ιταλικής ομάδας στην Ιαπωνία.

Θα μπορέσει άραγε ο Φέτελ να σπάσει το νικηφόρο σερί των «Ασημένιων Βελών» και να μείνει ζωντανός στην προσπάθεια διεκδίκησης του πέμπτου του τίτλου; Ή θα είναι ο Χάμιλτον αυτός που θα κατακτήσει πρώτος το πολυπόθητο, επίσης, πέμπτο του παγκόσμιο στέμμα;


Σχολιάστε εδώ