Προσφυγικό: Καρατομείται ο συνεργάτης του Βίτσα μετά τις καταγγελίες για τα κονδύλια

Προσφυγικό: Καρατομείται ο συνεργάτης του Βίτσα μετά τις καταγγελίες για τα κονδύλια

Αποπέμπεται  ο διευθυντής της υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων, Ανδρέας Ηλιόπουλος, μετά τις καταγγελίες που έκανε σχετικά με τη χρηματοδότηση της ΕΕ στην Ελλάδα για τη διαχείριση του Προσφυγικού, που άναψαν «φωτιές».

Ο κ. Ηλιόπουλος περιέγραψε το απόλυτο… χάος, βάζοντας, μάλιστα, στο κάδρο και το υπουργείο Άμυνας, με τον Δημήτρη Βίτσα να χαρακτηρίζει «αναληθείς και ψευδείς» τους ισχυρισμούς του. Μάλιστα, ο κ. Βίτσας επισημαίνει ότι οι καταγγελίες ήρθαν λίγες ημέρες αφού του ανακοίνωσε ότι θα παύσει τη συνεργασία τους. Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση, σχετικά με τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων.

«Είναι η ώρα να παρέμβουν οι Εισαγγελείς. Εκείνοι είναι που θα δουν αν υπάρχουν θέματα παραβάσεων των νόμων, και από εκεί και πέρα είναι θέμα των δικαστικών αρχών για το αν θα τα προχωρήσουν. Εγώ λέω ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Επικρατεί ένα χάος αυτή τη στιγμή», υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο».

«Αναληθή και ψευδή» χαρακτηρίζει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, όσα αναφέρει ο διευθυντής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Σε δήλωση του στο ΑΠΕ, απαντώντας στα όσα κατήγγειλε ο Ανδρέας Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του στον  «Φιλελεύθερο», επισημαίνει: «Την περασμένη Τρίτη το πρωί και ώρα 10:00 κάλεσα τον κ. Ηλιόπουλο, διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης και του ανακοίνωσα ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί η συνεργασία του με το υπουργείο, λόγω πολλαπλών αδυναμιών ανταπόκρισης στα καθήκοντά του. Του ζήτησα να μου απαντήσει το πρωί της Παρασκευής εάν θα παραιτηθεί ή θα πρέπει να ακολουθήσω τη διαδικασία για την παύση του. Μου είπε ότι θα έχω την τελική του απάντηση για το τρόπο αποχώρησής του την Παρασκευή το πρωί. Την επιλογή αυτή τού την έδωσα, σεβόμενος την ιστορία του και το προηγούμενο στρατιωτικό του αξίωμα. Με όσα αναληθή αναφέρει στη σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα “ Φιλελεύθερος”, θεωρώ ότι έχω την απάντησή του και φυσικά θα κινηθούν οι δέουσες νομικές διαδικασίες εναντίον του για όσα ψευδώς αναφέρει».

Πηγή : newpost.gr


Σχολιάστε εδώ