Όλοι στον… αέρα…

Όλοι στον… αέρα…

Μαζικές εκκαθαρίσεις σχεδιάζει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ο Κυρ. Μητσοτάκης. Από τους νυν βουλευτές -εκτός εξαιρετικού απροόπτου- κανείς δεν θα έχει εξασφαλισμένη τη θέση στην επόμενη Βουλή, θα διεκδικήσει τη βουλευτική έδρα σε κάποια από τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Αρχική σκέψη του Θ. Φορτσάκη ήταν να κατέβει στην Α’ Αθηνών, στην πορεία όμως εξέτασε τις περιπτώσεις και άλλων περιφερειών, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστή η τελική επιλογή του. Η Ν. Κεραμέως κατευθύνεται προς τη Β’ Αθηνών κι ο Β. Οικονόμου προς την περιφέρεια Αττικής.

Ειδική περίπτωση αποτελεί ο Δ. Σταμάτης, ο οποίος στο παρελθόν ήταν υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη, όμως έχουν περάσει δεκαετίες από τότε και πολύ δύσκολα θα κατάφερνε να εκλεγεί. Μία λύση θα ήταν να παραμείνει στο Επικρατείας – έξτρα παροχή του Κυριάκου στον Σαμαρά.

Στις θέσεις που θα αδειάσουν, αν και δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς πληροφορίες, αναμένεται να δούμε μεταξύ των άλλων και ονόματα καθηγητών (Γ. Γεραπετρίτης, Θ. Πελαγίδης κ.ά.).

Αποχαιρετούν τις Βρυξέλλες

Ανάλογης έκτασης θα είναι οι αλλαγές και στο ψηφοδέλτιο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παράγοντες της Πειραιώς επισημαίνουν ότι κανείς εκ των νυν ευρωβουλευτών δεν έχει εξασφαλισμένη την παραμονή του, αντίθετα τέσσερις από τους πέντε, αν όχι και οι πέντε, θα αποχαιρετήσουν τις Βρυξέλλες και θα επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη.

Η Μ. Σπυράκη θα είναι υποψήφια στη Θεσσαλονίκη, το όνομα του Θ. Ζαγοράκη έχει ακουστεί για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ για τον Γ. Κύρτσο λέγεται ότι προαλείφεται για κυβερνητική θέση. Η Ελ. Βόζενμπεργκ θα μείνει εκτός, ενώ αδιευκρίνιστο είναι τι θα γίνει με τον Μ. Κεφαλογιάννη. Θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο έχουν κλείσει ήδη ο Β. Μεϊμαράκης και η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία στις εκλογές θα έχει τη στήριξη του Αντ. Σαμαρά και των προσκείμενων σ’ εκείνον στελεχών.


Σχολιάστε εδώ