Ξεπουλάμε την ψυχή μας;


Της
ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΛΑΜΠΡΑΚΗ


Λυπάμαι, πόσο πολύ λυπάμαι όταν βλέπω να διασύρεται η χώρα από ανόητους παθιασμένους εθνικιστές, σαν την κυρία εκείνη, την Αλβανίδα, που μέσα στο Αλβανικό Κοινοβούλιο χτυπιόταν για να αποδείξει με πάθος ότι όλη η Ελλάδα είναι Αλβανία. Δεν ξέρω αν ήταν βουλευτής ή καθηγήτρια πανεπιστημίου. Τι άνθρωποι είναι αυτοί, που αντί για το μάννα μάς πότισαν χολή. Ήρθαν κυνηγημένοι, πεινασμένοι, ξυπόλητοι και τους κάναμε νοικοκυραίους, με σπίτια και περιουσίες, και αντ’ αυτού ο κομπλεξισμός τους είναι ανυπέρβλητος. Έφτανε, λέει, η Αλβανία μέχρι την Άρτα. Λέτε κι ο πρωθυπουργός μας να είναι Αλβανός, καθότι Αρτινός;

Τότε, ποια είναι η Ελλάδα και ποιοι είναι οι Έλληνες; Ο Εμβέρ Χότζας υπήρξε, άραγε, γενάρχης μας και δεν το ξέρουμε; Αλλά, βέβαια, αφού χρόνια ολόκληρα αφήσαμε τη Βόρεια Ήπειρο χωρίς προστασία, χωρίς να ενδιαφερθούμε για τη ζωή και τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων. Ήρθαν κατά την εποχή της οθωμανικής κυριαρχίας -μήπως και γλιτώσουν απ’ τους Τούρκους- στη μητέρα πατρίδα ως Αρβανίτες. Όλη η Ελλάδα έχει κυνηγημένους Έλληνες απ’ την Αλβανία, αλλά δεν είναι Αλβανοί, είναι Αρβανίτες και είναι Έλληνες πρόσφυγες, σαν τους Σμυρνιούς, τους Κωνσταντινουπολίτες, τους διωγμένους από τη Μικρά Ασία. Έλληνες που πέρασαν τόσα δεινά, αφήνοντας πίσω τους τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Κι από την άλλη μεριά ο Ζάεφ, ένα χαμογελαστό ανθρωπάκι, που έχει πάρει αμπάριζα όλους τους ηγέτες της Ευρώπης και της Αμερικής, γλείφοντας και κάνοντας τεμενάδες για να κερδίσει τη στήριξή τους. Ξέχασε και το «Βόρεια Μακεδονία», έτσι, αφού αναιδέστατα ανεβαίνει στην εξέδρα λέγοντας πως η «Μακεδονία» και η «Μακεδονική γλώσσα» έχουν πια απαλλαγεί από την αμφιβολία της ιστορικής καταγωγής τους.

Δεν πρέπει με τίποτα να δεχτούμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, αν δεν μάθουμε σε τι εξυπηρετεί την Ελλάδα αυτή η συμφωνία. Είναι σαν να ξεπουλάμε την ψυχή μας στον διάβολο, αφήνοντας ασύδοτους τους κατ’ ευφημισμόν γείτονες και φίλους μας.

Η Τουρκία καραδοκεί και γεμίζει τα νησιά μας με πρόσφυγες αγνώστων στοιχείων. Πότε έλληνας μετανάστης βρέθηκε σε ξένα μέρη και δημιούργησε προβλήματα ή ζήτησε με το έτσι θέλω να έχει ό,τι είχε στην πατρίδα του; Και όσο εμείς χαϊδεύουμε τ’ αυτιά των «δυστυχισμένων μεταναστών», τόσο περισσότερες απαιτήσεις έχουν, ενώ οφείλουν να υπακούν στους νόμους του κράτους που τους φιλοξενεί.

Κάνανε παζάρι όλη την Αθήνα, κέντρο διακίνησης ναρκωτικών και έχουν κάνει το ιστορικό κέντρο «Σόδομα και Γόμορρα». Φοβάσαι να πας βόλτα στο Μοναστηράκι, να πιεις τον καφέ σου κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης.


Σχολιάστε εδώ