Φ. Γεννηματά: Δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που δεν θα αλλάξει το νόμο Κατρούγκαλου

Φ. Γεννηματά: Δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που δεν θα αλλάξει το νόμο Κατρούγκαλου

Σημεία συνέντευξης Φώφης Γεννηματά Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

  • Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί

Ο Τσίπρας μετρήθηκε και βγήκε ελλιποβαρής. Αποδείχθηκε λίγος και αναποτελεσματικός σε όλα τα θέματα που χειρίστηκε και όλοι καταλαβαίνουν  ότι  δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

  • Η «καθαρή έξοδος» του Αυγούστου έγινε «προϋπολογισμός υπό την αίρεση των δανειστών» τον Οκτώβριο

Πρωτοφανές να κατατίθεται Προϋπολογισμός δύο σε ένα! Δεν έχει ξαναγίνει! Η καθαρή έξοδος πάει περίπατο. Η κυβέρνηση ομολογεί ότι δεν έχει καμία δικαιοδοσία να πάρει αποφάσεις και περιμένει υποδείξεις και εγκρίσεις άνωθεν για να συντάξει τον προϋπολογισμό του ελληνικού κράτους.

  • Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις την διεθνή κοινότητα και δύο λαούς.

Δυστυχώς χάθηκε με ευθύνη του κ. Τσίπρα μια πολύ σημαντική ευκαιρία σε μια ευνοϊκή συγκυρία για βιώσιμη λύση που θα δημιουργούσε  σταθερότητα στην περιοχή και ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας.

Το είχαμε πει ότι η Συμφωνία δεν είναι καλή γιατί με κουτοπονηριές δεν λύνεις τέτοιου είδους προβλήματα, αλλά δημιουργείς νέα προβλήματα και ενισχύεις τις ακραίες φωνές. Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις την διεθνή κοινότητα και δύο λαούς.

  • Ο κ. Τσίπρας εγκατέλειψε το κεκτημένο της ενδιάμεσης συμφωνίας για ονομασία erga omnes 

Εμείς είμαστε από αυτούς που θέλουν τη λύση. Όμως όχι κρατώντας ζωντανή τη ρίζα του αλυτρωτισμού και εγκαταλείποντας το erga omnes. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Ο κ. Τσίπρας εγκατέλειψε το κεκτημένο της ενδιάμεσης συμφωνίας για ονομασία erga omnes  όπως έδειξε η μεγάλη αποχή στα Σκόπια ενίσχυσε  τα αλυτρωτικά αισθήματα μεγάλου μέρους εκείνων που δεν πήγαν να ψηφίσουν.

  • Πως δεσμεύτηκε ο κ. Τσίπρας προς τους Εταίρους ότι μπορεί να περάσει μια συμφωνία, όταν δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην κυβέρνηση του;

Πώς βγήκε ο κ. Τσίπρας και δεσμεύτηκε προς τους Εταίρους ότι μπορεί να την περάσει, όταν δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην κυβέρνηση του; Αυτή ήταν η πρώτη φαση της κοροϊδίας

Είναι σοβαρή άσκηση πολιτικής να δεσμεύεται για κάτι που δεν έχει τη δύναμη από μόνος του να το περάσει στην ελληνική Βουλή;

Και μάλιστα χωρίς να αναζητήσει έγκαιρα συνεννοήσεις και συναινέσεις για το πλαίσιο διαπραγμάτευσης με τις πολιτικές δυνάμεις.  Όσες φορές του ζητήσαμε τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών μας αγνόησε.

Κανείς δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα για μικροκομματικά οφέλη

  • Η «δίκαιη ανάπτυξη» του Τσίπρα δεν είναι παρά άδικη μιζέρια.

Ο Τσίπρας ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Κάνει πολιτική με επιδόματα ψίχουλα και κοινωνική πολιτική ελεημοσύνης. Μιλάει για δίκαιη  ανάπτυξη και εννοεί άδικη μιζέρια.

  • Η «ανάπτυξη» της ΝΔ, αφορά τους λίγους

Η «ανάπτυξη»  της ΝΔ, αφορά τους λίγους και είναι ένας επικίνδυνος δρόμος με πολλά ρίσκα και χωρίς πλαίσιο προστασίας για τους πολλούς.

Σήμερα χρειαζόμαστε  Ανάπτυξη με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας.

Εμείς αυτό ξέρουμε , θέλουμε και μπορούμε να εγγυηθούμε.

  • Δεν θα μπούμε σε μια κυβέρνηση απλά και μόνο για να βγουν οι αριθμοί.

Έχει έρθει η ώρα ο ελληνικός λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Δεν πάει άλλο με αυτή την κυβέρνηση! Ούτε ο ελληνικός δεν βλέπει μια αυτοδύναμη Δεξιά ως τη λύση στα προβλήματά του.

Εμείς θα είμαστε ο καταλύτης των εξελίξεων. Δεν θα μπούμε σε μια κυβέρνηση απλά και μόνο για να βγουν οι αριθμοί.

  • Ισχυρή κυβέρνηση με βάση το Σχέδιο Ελλάδα

Έχουμε καταθέσει δημόσια στο τραπέζι το Σχέδιο Ελλάδα

Ελάτε να κάνουμε μια ισχυρή Κυβέρνηση, με όσους αποδέχονται την κοινή κατεύθυνση και συγκλίνουν σε συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο ώστε να πάει, καταρχήν στους εταίρους,   και να τους πει : δεν βγαίνουμε με 3.5% πλεόνασμα και είναι αναγκαία μια περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους

  • Δεν θα πάρουμε μέρος σε Κυβέρνηση, που δεν θα αλλάξει το Νόμο Κατρούγκαλου.

Δεν θα πάρουμε μέρος σε Κυβέρνηση, που δεν θα αλλάξει το Νόμο Κατρούγκαλου. Γιατί αυτό το πρόβλημα. Οι νέες συντάξεις που βγαίνουν με το Νόμο Κατρούγκαλου είναι φιλοδωρήματα. Επίσης έχει γίνει έγκλημα με τις συντάξεις χηρείας! Και βέβαια δεν θα περικόπτει την προσωπική διαφορά στους «παλαιούς» συνταξιούχους.


Σχολιάστε εδώ