Π. Καμμένος: Παρατείνεται η συμφωνία μου με τον Τσίπρα

Π. Καμμένος: Παρατείνεται η συμφωνία μου με τον Τσίπρα

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με τον πρόεδρο του κόμματος, και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, να εμφανίζεται ανακουφισμένος από τις εξελίξεις στο σκοπιανό.

Ο κύριος Καμμένος μετέθεσε για πολύ πέραν του Μαΐου την πρόσφατη συμφωνία που είχε κάνει με τον Αλέξη Τσίπρα για να ξανά συζητήσουμε την συνεργασία τους το Μάρτιο του 2019. Μάλιστα όπως είπε δικαιώθηκε από τις εξελίξεις που δεν έριξε την κυβέρνηση όπως ήθελε η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι η  υπόθεση αυτή θα είναι μία υπόθεση που θα τραβήξει πάρα πολύ. Είδαμε ότι το 70% των σκοπιανών δεν είναι διατεθειμένοι όχι μόνο  να  βρει λύσεις αλλά ούτε να υποχωρήσει στην σκληρή στάση της διεκδίκησης εδαφών και της παραχάραξη της ιστορίας. Ξεκινάει μία νέα, μια καινούργια εποχή όπου πιστεύω ότι μεταθέτει ακόμα και την συμφωνία που κάναμε με τον Αλέξη Τσίπρα για το Μάρτιο για πολύ αργότερα, προκειμένου να αποφασίσουν και από την άλλη πλευρά το πως θα κινηθούν. Θεωρούμε μεγάλη δικαίωση το ότι τον Ιούνιο δεν ανατρέψαμε την κυβέρνηση όπως ήθελε ο κ. Μητσοτάκης για να αποφύγει την έξοδο από τα μνημόνια και την πάταξη της διαφθοράς. Παραμένουμε σταθεροί και συνεπείς στη θέση μας και στην εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στο θέμα των πρόωρων εκλογών εκτιμώντας ότι είναι πολύ πιθανό οι εκλογές  τελικά να γίνω στο τέλος της τετραετίας.

«Η εκτίμησή μας για τις εκλογές του 2019 είναι ότι θα έρθουν σίγουρα μετά τον Μάιο και πολύ πιθανόν με τις εξελίξεις που υπάρχουν και στο σκοπιανό όταν τελειώσει η  τετραετία όπου η κυβέρνηση θα μπορεί να έχει ολοκληρώσει το έργο της. Έχουμε κάνει μία δήλωση με τον πρωθυπουργό η οποία είναι σαφής ότι θα ξανασυζητήσουμε το Μάρτιο.  Απ´ ότι  φαίνεται τώρα θα ξανασυζητήσουμε τον Μάιο ή τον Αύγουστο».

Ο Πάνος Καμμένος όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις που εξωτερικών στην ΕΡΤ όσον αφορά την διαφοροποίηση του στο θέμα των Σκοπίων εμφανίστηκε με απαξία απέναντι του λέγοντας «εγώ συζητώ μόνο με τον πρωθυπουργό».

Ο κύριος Καμμένος δεν θέλησε να ρίξει άλλο λάδι στη φωτιά όσον αφορά την παλαιότερη αντιπαράθεση του με το Νίκο φίλη οποίο σήμερα το πρωί μιλώντας στο κανάλι της Βουλής χαρακτήρισε ακραία τη συμπεριφορά του κύριου Καμμένου όσον αφορά το θέμα των Σκοπίων. «Τον κ. Φίλη τον αγαπώ πολύ, βρισκόμαστε στην Ικαρία και περνάμε πολύ ωραία».

Όσον αφορά το θέμα του βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλου κι αν τίθεται θέμα διαγραφής του από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων,με δεδομένο ότι ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν θέλει να ρίξει την κυβέρνηση ο κ. Καμμένος απέδωσε τον  όλο θόρυβο στο δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 Γιώργο Παπαδάκη τον οποίο κατηγόρησε ότι έφτιαξε ένα ανύπαρκτο σενάριο.

«Είναι ένα σενάριο που κυκλοφόρησε ο Γιώργος Παπαδάκης λυπάμαι πολύ γιατί τον αγαπώ, είναι ένα σενάριο που το έπαιξε μόνος του το διαψεύσαμε, αρνήθηκε να βγάλει και την διάψευση που κάναμε  και προσπάθησε να φτιάξει μια κατάσταση που δεν υφίσταται καν σαν άρωμα.

Εγώ τέτοιου είδους σενάρια τα οποία διακινούνται από συναδέλφους  σας χωρίς να διασταυρώνουν τα θεωρώ ανάξια και απαντήσεως».

Η δήλωση του Πάνου Καμμένου

Δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι η υπόθεση αυτή θα είναι μία υπόθεση που θα τραβήξει πάρα πολύ. Είδαμε ότι το 70% των Σκοπιανών δεν είναι διατεθειμένοι όχι μόνο να βρει λύσεις αλλά ούτε να υποχωρήσει στην σκληρή στάση της διεκδίκησης εδαφών και της παραχάραξη της ιστορίας.

Ξεκινάει μία νέα, μια καινούργια εποχή όπου πιστεύω ότι μεταθέτει ακόμα και την συμφωνία που κάναμε με τον Αλέξη Τσίπρα για το Μάρτιο για πολύ αργότερα, προκειμένου να αποφασίσουν και από την άλλη πλευρά το πως θα κινηθούν. Θεωρούμε μεγάλη δικαίωση το ότι τον Ιούνιο δεν ανατρέψαμε την κυβέρνηση όπως ήθελε ο κ. Μητσοτάκης για να αποφύγει την έξοδο από τα μνημόνια και την πάταξη της διαφθοράς. Παραμένουμε σταθεροί και συνεπείς στη θέση μας και στην εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό.

Πηγή: kontranews.gr


Σχολιάστε εδώ