«Θα σηκώσουμε κάθε πέτρα  για να αποκαλύψουμε σπατάλες και σκάνδαλα»

«Θα σηκώσουμε κάθε πέτρα για να αποκαλύψουμε σπατάλες και σκάνδαλα»

-Ο Μητσοτάκης δίνει το στίγμα του -Επιτροπές Έρευνας σε κάθε υπουργείο

Επιχείρηση-κάθαρση, από την επομένη κιόλας των εκλογών, θα θέσει σε εφαρμογή η Νέα Δημοκρατία, αν κι εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, βάζοντας στο μικροσκόπιο τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελεί ειλημμένη απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να περάσουν από εξονυχιστικό έλεγχο μία προς μία οι αποφάσεις για ρυθμίσεις, προμήθειες, προσλήψεις κ.ά., προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν παρανομίες, παρατυπίες ή και παραλείψεις που ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο και στη συνέχεια να κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.

Ο έλεγχος θα γίνει από υπουργείο σε υπουργείο, από Οργανισμό σε Οργανισμό, από υπηρεσία σε υπηρεσία. «Θα σηκώσουμε κάθε πέτρα για να αποκαλύψουμε κάθε σπατάλη, κάθε κακοδιαχείριση, κάθε σκάνδαλο», τονίζουν κορυφαίοι κομματικοί παράγοντες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Πειραιώς έχουν ανοίξει φακέλους με υποθέσεις που καίνε και θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα αμέσως μετά τις εκλογές. Σ’ αυτές τις υποθέσεις περιλαμβάνονται η τραγωδία με τους 99 νεκρούς από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, η διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τους πρόσφυγες. Ενδεικτική των… διαθέσεων που επικρατούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η αποστροφή του κ. Μητσοτάκη στην τελευταία συνεδρίαση των τομεαρχών: «Ό,τι κακό έγινε στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα θα διαλευκανθεί».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπλόκο στα σχέδια Τσίπρα η πρόταση μομφής Μητσοτάκη


Για τον πλήρη και αποτελεσματικό έλεγχο των αποφάσεων της σημερινής κυβέρνησης στη ΝΔ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο σε κάθε υπουργείο να συσταθεί μια ομάδα αποτελούμενη από νομικό, οικονομολόγο, κ.ά., η οποία θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το αντικείμενο αυτό. Κάτι αντίστοιχο να γίνει και σε όλους τους μεγάλους οργανισμούς και τις υπηρεσίες. Ο έλεγχος δεν θα περιοριστεί στον εντοπισμό των παρανομιών, παρατυπιών, αλλά θα επεκταθεί και σε περιπτώσεις μεγάλης σπατάλης από κυβερνητικά και κρατικά στελέχη. Στο μικροσκόπιο θα μπουν ταξίδια υπουργών, υφυπουργών, το κόστος διαμονής (ξενοδοχεία κ.ά.), τα δώρα, κάθε είδους αμοιβή για συμβούλους υπουργών αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Πρόθεση της ηγεσίας της ΝΔ είναι όλα αυτά τα στοιχεία να δοθούν στη δημοσιότητα ούτως ώστε ο ελληνικός λαός να σχηματίσει μια πλήρη εικόνα για την ποιότητα της διαχείρισης της εξουσίας από τη σημερινή κυβέρνηση. Κάτι ανάλογο θα γίνει με τα συγγενικά πρόσωπα υπουργών, βουλευτών, κομματικών στελεχών, φίλων, κουμπάρων, κ.ά., που -υπό οποιαδήποτε ιδιότητα- τοποθετήθηκαν στο Δημόσιο. Από τα στοιχεία που έχουν ως τώρα συγκεντρώσει προκύπτει ότι παρόμοια φαινόμενα «κατάληψης του κράτους» είχαν δεκαετίες να παρατηρηθούν, ενώ τονίζουν πως ο ελληνικός λαός «θα μείνει εμβρόντητος όταν μάθει την πλήρη αλήθεια».

Μετά το πέρας του ελέγχου και της καταγραφής θα δοθούν στη δημοσιότητα ονόματα, αμοιβές, προνόμια κ.ά. Στόχος όλων αυτών είναι να πληγεί όσο γίνεται περισσότερο το «ήθος» και η «εντιμότητα» της σημερινής κυβέρνησης, πρωτίστως δε του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του.

Γ. ΖΑΦΕΙΡΗΣ


Σχολιάστε εδώ