Πού έχουν πάει τα λεφτά για το Προσφυγικό;

Πού έχουν πάει τα λεφτά για το Προσφυγικό;

-«Η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στη Μόρια», λέει ο Μάνφρεντ Βέμπερ

Στις αποκαλύψεις της περασμένης εβδομάδας ότι η Ελλάδα / η κυβέρνηση έχει πάρει 1,6 δισεκατομμύριο ευρώ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ήρθε να προστεθεί και η δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Γερμανίας και υποψηφίου για το χρίσμα της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ ότι «η Ελλάδα έχει πάρει πολλά χρήματα».

Κατόπιν αυτού, προκύπτει το αυτονόητο ερώτημα: Όλα αυτά τα χρήματα πού πήγαν και οι δύστυχοι οι πρόσφυγες μένουν σε… χαρτόκουτα;

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Δημ. Βίτσας θα πρέπει να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα έναν πλήρη λογαριασμό για το πού έχει πάει και το τελευταίο ευρώ.

Στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο κ. Μ. Βέμπερ είπε για την κόλαση της Μόριας: «Οι ελληνικές αρχές λαμβάνουν πολλά χρήματα για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, και αυτό είναι σωστό, αλλά πρέπει να δράσουν άμεσα για να σταματήσουν την ανθρωπιστική κρίση σε ορισμένα νησιά», επισημαίνοντας: «Δεν είναι Ευρώπη αυτό που συμβαίνει στα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη»!


Σχολιάστε εδώ