Οι συγγραφείς του Wattpad που πέρασαν το κατώφλι της έκδοσης

Οι συγγραφείς του Wattpad που πέρασαν το κατώφλι της έκδοσης

Γράφει η Νεκταρία Μαρκάκη

To Wattpad είναι μία μεγάλη πλατφόρμα που φιλοξενεί τα κείμενα εκείνων που έχουν ως όνειρο ζωής το να γίνουν συγγραφείς μεγάλου βεληνεκούς, ή τέλος πάντων, όσων έχουν απλά το μεράκι να μοιράζονται ιστορίες και σκέψεις μέσα από τα κείμενά τους.
Στην Ελλάδα το Wattpad έχει μεγάλη κοινότητα, άπειρες ιστορίες τις οποίες μπορεί ο καθένας να διαβάσει δωρεάν, άλλες καλές και άλλες κακές- αυτό είναι στο γούστο του κάθε αναγνώστη. Πολλοί δεν παίρνουν σοβαρά τα κείμενα που ανεβαίνουν στην εφαρμογή, πιστεύοντας πως δεν έχουν να προσφέρουν όσα προσφέρει ένα έντυπο βιβλίο με τη σφραγίδα ενός εκδότη. Άλλοι πάλι, παθιάζονται με το περιεχόμενο που βρίσκουν ψάχνοντας μέσα στο Wattpad αλλά και την ποικιλία των ιστοριών που υπάρχουν. Τον τελευταίο καιρό, αρκετοί εκδοτικοί οίκοι ψάχνουν να βρουν νέο αίμα μέσα από την εφαρμογή σε μία προσπάθεια να ρίξουν κάτι φρέσκο στην αγορά.
Η αλήθεια είναι πως το Wattpad έχει βγάλει στην επιφάνεια πολλές καλές πένες, ενδιαφέροντα βιβλία και ήρθε η στιγμή να σας παρουσιάσουμε τους συγγραφείς που ανακαλύφθηκαν μέσα από την εφαρμογή!

Έλενα Αντωνίου

Όλοι γνωρίζουν τη ρομαντική Έλενα που με τα παθιασμένα ταξίδια της έχει κάνει κάθε ρομαντική καρδιά να αναστενάξει δυνατά. Από “Τα δάκρυα του πάθους” ως το “Καθώς έπεφτε η νύχτα” η Έλενα έχει αρχίσει να καθιερώνεται στο χώρο, ενώ το τρίτο της βιβλίο με τίτλο “Πέρα από τις σκιές” έχει κερδίσει την καρδιά χιλιάδων αναγνωστών με τις περιπέτειες της Ελληνίδας φωτογράφου και του Ιταλού δόγη που μπλέκονται σε μία ιστορία πάθους. Εξάλλου, αν δεν άξιζε, δεν θα κατέληγε σ’ έναν εκδοτικό όπως η Bell και η Silk, σωστά;

Δέσποινα Μαράντου

“Η δίαιτα του έρωτα” στο Wattpad έγινε “Η αλήθεια δεν λυτρώνει πάντα” εκτός της εφαρμογής και η Δέσποινα κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις με το πρώτο της βιβλίο, που πλέον κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Maradel, έναν εκδοτικό οίκο που κάνει προσεκτικά βήματα ανάπτυξης.
Εκεί θα κυκλοφορήσει και το επόμενο βιβλίο της που όπως το πρώτο, θα καταπλήξει τους πάντες. Αναμένουμε με ανυπομονησία να μας ταξιδέψει ξανά σε έρωτες γεμάτους πάθος!

Ηώ Αυγέρη

Η Ηώ ήταν εξαρχής μία αινιγματική προσωπικότητα που είχε κερδίσει τους αναγνώστες εντός της εφαρμογής, με τα γραπτά της. Οι χαρακτήρες της έχουν προσωπικότητα και οι γυναίκες που δημιουργεί έχουν δυναμική. Ήταν λογικό να βρει κι εκείνη τη θέση της στις εκδόσεις. Συνεργάζεται με τις Εκδόσεις Maradel και πριν ένα χρόνο κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο “Κι όμως” που κέρδισε το αναγνωστικό κοινό. Τώρα, το δεύτερο βιβλίο της είναι προς έκδοση κι έχει τον τίτλο “Ατίθαση” και προβλέπεται να κερδίζει τις μάχες του.

Έρση Λάβαρη

Η Έρση είναι η νεότερη από τους συγγραφείς της πλατφόρμας που κυκλοφόρησε βιβλίο. Στα είκοσι της έχει ήδη δύο βιβλία στο ενεργητικό της και μάλιστα είναι και προτεινόμενη στα Κρατικά Βραβεία  Λογοτεχνίας στις κατηγορίες “Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας” και “Καλύτερο μυθιστόρημα” με το έργο της “Η εποχή του κυνηγιού” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε από τις Εντύποις Εκδόσεις η νουβέλα της με τίτλο “Η κόκκινη βασίλισσα” αφού είχε κερδίσει σε διαγωνισμό διηγήματος με έπαθλο την έκδοση ενός έργου της.
Αναμένουμε πολλά από αυτή τη νεαρή με την απίστευτη πένα και σίγουρα ανυπομονούμε για το επόμενο πόνημά της.

Γιώτα Αδαμοπούλου

Η Γιώτα είναι μία ακόμη νέα συγγραφέας που έκανε τα πρώτα της βήματα στο Wattpad. Με τις παθιασμένες ιστορίες της κέρδισε τις καρδιές των αναγνωστριών και όπως ήταν αναμενόμενο, βρέθηκε ένας εκδοτικός που είδε την αξία της. Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Της ψυχής μου το διαμάντι” κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Maradel και ήδη έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Αναμένουμε και νέο βιβλίο της, εννοείται!

Αγγελική Μακαντάση

Η Αγγελική είναι μια ευγενική φυσιογνωμία που αγαπά το μυθιστόρημα εποχής. Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πηγή το πρώτο της βιβλίο εποχής με τίτλο “Διχασμένη καρδιά”.
Είναι από τις συγγραφείς που κινούνται αθόρυβα αλλά αξίζει να δώσει κανείς μία ευκαιρία αφού η απλότητα και η ευγένεια γραφής της σε κρατάει και οι ιστορίες της έχουν τον απίθανο ρομαντισμό μίας άλλης εποχής.
Αν σας αρέσει η Τζέην Ώστεν τότε γιατί να μη δώσετε μία ευκαιρία στην Αγγελική;

Άντα Αντρέου

Η Κύπρια Άντα κέρδισε το κοινό του Wattpad με τις ερωτικές περιπέτειες της Άντας Αλιβιζάτου και του Δημήτρη Ελευθεριάδη και φυσικά δεν γινόταν να μην κυκλοφορήσει ώστε να διαβαστεί από μεγαλύτερο κοινό. Οι “Σκοτεινές επιθυμίες #Desires 1” κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις i write πριν ένα χρόνο και φυσικά κέρδισαν τις εντυπώσεις.
Σύντομα θα έχουμε και το δεύτερο βιβλίο στα χέρια μας! Υπομονή για το #Desires 2 λοιπόν!

Ευαγγελία Κελαϊδή

Άλλη μία διακριτική και ευγενική παρουσία στην εφαρμογή είναι η Ευαγγελία Κελαϊδή. Τα βιβλία της είναι γεμάτα ρομαντισμό, πάθος και έρωτα γι’ αυτό και δεν πέρασαν απαρατήρητα από το ελληνικό κοινό του Wattpad. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Παγιδευμένοι στο ψέμα” από τις Εκδόσεις Maradel, κερδίζοντας κι αυτή μία θέση στον κόσμο των εκδόσεων. Το μέλλον σίγουρα είναι λαμπρό και για εκείνη!

Θωμαή Μπρέντα

“Η τιμωρός” της Θωμαής δεν άφησε ασυγκίνητο κανέναν απ’ όσους τη διάβασαν. Κι εκείνη ξεκίνησε από την εφαρμογή για να καταλήξει στο χώρο των εκδόσεων όταν πριν ένα χρόνο περίπου κυκλοφόρησε το έργο της με τη Δυάς Εκδοτική. Οι θαυμαστές της πήραν πρόσφατα και δεύτερο βιβλίο στα χέρια τους με τίτλο “Τι βλέπεις στα μάτια μου” που σίγουρα είναι παθιασμένο όπως το πρώτο της.

Αλέξης Ζησιμόπουλος

Ομολογώ πως δεν γνωρίζω πολλά για τον κύριο Ζησιμόπουλο αλλά χαίρομαι που στη λίστα αυτή υπάρχει κι ένας άντρας. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Σκοτεινά βήματα” θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία, αφού κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες από τις Εκδόσεις Πηγή. Πρόκειται για ένα βιβλίο φαντασίας που θα αγαπήσουν οι λάτρεις του είδους!

Χριστίνα Μιχελάκη

Η Χριστίνα τόλμησε να κάνει αυτοέκδοση του βιβλίου της και πολύ καλά έκανε! Το έργο της “Τα αστέρια του πεπρωμένου” βγήκε πριν καιρό στην κυκλοφορία και απέσπασε θετικά σχόλια. Τα νέα βήματα της Χριστίνας- που έχει κερδίσει και σε διαγωνισμούς διηγήματος του φανταστικού- είναι να κερδίσει και τον κόσμο των ελληνικών εκδόσεων με την πρόσφατη συνεργασία της με τις νέες εκδόσεις “Ελκυστής” απ’ όπου κυκλοφορεί το νέο της έργο με τίτλο “Το κυνήγι της μάγισσας”. Να πούμε εδώ πως η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 6/10/2018 στον πολυχώρο Αίτιον, για όποιον θέλει να παραβρεθεί.

Σόνια Αλεξίου

Η γλυκιά και ρομαντική Σόνια ξεκίνησε το ταξίδι της στη συγγραφή από το Wattpad και φυσικά ο προορισμός της ήταν η έκδοση. Βρήκε λιμάνι στον Εκδοτικό όμιλο Αέναον και  το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Μη με ξεχάσεις, Σ’ αγαπώ” κυκλοφόρησε για να μας ταξιδέψει στο ρομαντικό Παρίσι! Με ένα όμορφο εξώφυλλο κι ένα ακόμα ομορφότερο εσωτερικό, μπορείτε να ταξιδέψετε στον έρωτα της Τζες και του πιλότου της που δεν το βάζει εύκολα κάτω, μέχρι να την κάνει να θυμηθεί…

Τόνια Λαλούση

Η Τόνια έκανε τα πρώτα της δειλά βήματα στην εφαρμογή και σύντομα στο χώρο της έκδοσης, αυτοεκδίδωντας το έργο της “Ακροβατώντας στον χτύπο της καρδιάς” στην Άμαζον. Από εκεί κι έπειτα, όλα ήρθαν ευκολότερα αφού τράβηξε το ενδιαφέρον των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή με το έργο της “Η Πτώση”, ένα αστυνομικό- ρομαντικό δράμα με έναν πρωταγωνιστή που αγαπάς να μισείς με όλη σου την καρδιά. Σίγουρα ο χώρος του βιβλίου χρειάζεται ένα ακόμα έργο της που ελπίζω να το έχουμε σύντομα! Η πρώτη παρουσίαση του Η Πτώση” θα λάβει χώρα στις 15/10/2018, για όσους θέλουν να γνωρίσουν τη συγγραφέα και τους χαρακτήρες της από κοντά…

Χριστίνα Σιάπικα

Έρωτας, πάθος, ένταση, κακά αγόρια και δυναμικά κορίτσια, μυστήριο, κίνδυνος, περιπέτεια… όλα μπορείτε να τα βρείτε στα βιβλία της Χριστίνας! Ξεκίνησε δειλά στο Wattpad πιστεύοντας πως δεν είναι καλή σε αυτό που έκανε, γιατί έτσι προσπάθησαν να την πείσουν κάποιοι, όμως εκείνη διέψευσε τους πάντες και δημιούργησε μία πενταλογία που δεν έχουμε δει όμοιά της στην Ελλάδα. Αν τολμάτε, μπείτε στον κόσμο της VMA και να είστε σίγουροι πως δεν θα θέλετε να βγείτε από εκεί. Το πρώτο βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Maradel με τίτλο “Κωδικός Αρχάγγελος ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ” και σύντομα έρχεται και δεύτερο!

Ασημίνα Στασινοπούλου

Εδώ έχουμε ακριβώς το αντίθετο! Η Ασημίνα πρώτα έκδωσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Στα μονοπάτια του έρωτα” από τις Εκδόσεις Ανατολικός, και μετά αποφάσισε να δοκιμάσει και την εφαρμογή! Και καλά έκανε…

Και δεν είναι μόνο αυτά τα άτομα!
Σύντομα θα έχουμε βιβλία κι από άλλες προσωπικότητες του wattpad που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον εκδοτικό κόσμο. Περιμένουμε δουλειές από άλλες αξιόλογες πένες για τις οποίες θα μιλήσουμε μόλις κυκλοφορήσουν τα έργα τους! Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι… δώστε τους μια ευκαιρία, μπορεί να σας καταπλήξουν!

Πηγή: lovetheheartbeat.blogspot.com

To «Παρόν της Κυριακής» συμπληρώνει την τελευταία σειρά βιβλίων και προσθέτει για την συντάκτρια του άρθρου:

Νεκταρία Μαρκάκη

Η Νεκταρία Μαρκάκη έχει αναρτήσει πάνω από 35 ιστορίες στο Wattpad ενώ το 2015 έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο των εκδόσεων με το πρώτο της βιβλίο, μία ρομαντική κομεντί με τίτλο “Χωρίς Χάρτη” το οποίο από το 2016 κυκλοφορεί στην Άμαζον, παρέα με το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο “Το κορίτσι με το ηλιοτρόπιο” που έχει κερδίσει τις καρδιές πολλών αναγνωστών. Τον Δεκέμβρη του 2017 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αέναον το τρίτο της βιβλίο με τίτλο “Για να μην ξεχνάς” που απέσπασε καλές κριτικές από τους αναγνώστες. Σε αναμονή για την επόμενη έκδοσή της.

 

 

 


Σχολιάστε εδώ