Το θαύμα της ανικανότητάς μας σχετικά με τις περιβόητες λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς

Το θαύμα της ανικανότητάς μας σχετικά με τις περιβόητες λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς

Γίναμε ζητιάνοι του κάθε Σόιμπλε όταν θα μπορούσαμε να είχαμε εισπράξει κάποια δισ. ευρώ

Είμαστε μόνο για τα πανηγύρια και για ωσαννά… Ανίκανοι να εκμεταλλευτούμε, να αξιοποιήσουμε το «χρυσάφι» μας, το «οικόπεδο» που μας κληροδότησαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας, που το στραβοκοιτάζουν όχι μόνο οι «μεγάλοι» αλλά και οι γείτονες που μας έτυχαν και το θαυμάζουν όλοι εκείνοι που έρχονται στην Ελλάδα και μένουν ενεοί αντικρίζοντας τον Παρθενώνα και τη γη τη σπαρμένη με μυθικούς θησαυρούς αλλά και τη γαλήνια ομορφιά όπου κι αν κοιτάξει κανείς. Αυτό τον καιρό ζούμε ξανά τη βουλιμία των συμμάχων μας και των εταίρων μας, που όλο και κάτι θέλουν να κλέψουν, με δήθεν νόμιμο τρόπο, όπως συμβαίνει και τούτο τον καιρό.

Και, δυστυχώς, βρίσκουν πρόθυμους συμπατριώτες μας, που προσφέρονται να τους κάνουν τα χατίρια. Και άσε την πατρίδα να τραβάει τα μαλλιά της… Από αλλού ξεκινήσαμε, όμως, και στον δρόμο μπλέξαμε. Συνειδητά. Γιατί όλα τα παραπάνω δείχνουν με τον πιο αδιάψευστο τρόπο ότι είμαστε ανίκανοι να αξιοποιήσουμε το ζηλευτό κομμάτι της γης που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας. Και να αποφασίζουμε ΕΜΕΙΣ για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας, χωρίς να παραχωρούμε ούτε σπιθαμή από τη γη και τη διαδρομή των Ελλήνων ανά τους αιώνες.

Ξεκινήσαμε με την περιβόητη λίστα Μπόργιανς –που οδεύει κι αυτή στον δρόμο της… θρυλικής λίστας Λαγκάρντ, η οποία πρώτη… εισπήδησε στο αρχείο χωρίς να μπει ούτε ένα ευρώ στο Ταμείο– ως πρόλογο για να περάσουμε στο μονοπάτι της Ιστορίας μας, όπου άλλη μια υπόθεση δείχνει ότι, παρά τις καρπαζιές που τρώμε μόνιμα, ιδιαίτερα τα τελευταία δέκα χρόνια, δεν αλλάζουμε μυαλά. Μια υπόθεση που όζει χειροπιαστής φοροδιαφυγής και μαύρου χρήματος, που είναι πάνω από κάποια δισεκατομμύρια ευρώ, κλεμμένα από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.

Άλλη μια ιστορία που αποδειχθήκαμε ΑΝΙΚΑΝΟΙ να την αξιοποιήσουμε, όπως θα έκανε κάθε ευνομούμενη χώρα, πρώτο μέλημα της οποίας θα ήταν να προστατεύει τα συμφέροντα των πολιτών της από λωποδύτες. Δυστυχώς, όμως, με τις ευλογίες της κυβέρνησης και αυτή η λίστα κατέληξε στο αρχείο χωρίς να μπει στο Δημόσιο Ταμείο δεκάρα από τους 10.000 μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού. Την ώρα που αναζητούμε με το… κλεφτοφάναρο επενδυτές να στήσουν καμιά δουλειά στην Ελλάδα για να εργασθούν κάποιοι από τους χιλιάδες ανέργους μας.

Δεν είναι αθώα του αίματος η κυβέρνηση. Από τη στιγμή που τον Ιανουάριο του 2016 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε υποδεχθεί στο Μαξίμου τον τότε υπουργό Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Νόρμπερτ – Βάλτερ Μπόργιανς (η λίστα πήρε το όνομά του), και είχε πει ότι «ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι φοροφυγάδες». Τελικά, Αλέξη, κανένας από τους 10.000 φοροφυγάδες δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ. Και συνεχίζουν να πίνουν τα ποτά τους στα πολυτελή κότερά τους και στις βιλάρες τους, εις υγείαν του μόνιμου κορόιδου, της Ελλάδας.


Σχολιάστε εδώ