«Ρυθμίσεις τραπεζικών οφειλών επαγγελματιών και επιχειρήσεων μέσω Διαμεσολάβησης (νόμος 4512/2018) στην πράξη»

«Ρυθμίσεις τραπεζικών οφειλών επαγγελματιών και επιχειρήσεων μέσω Διαμεσολάβησης (νόμος 4512/2018) στην πράξη»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας και το Κέντρο Διαμεσολάβησης του Επιμελητηρίου (που εδρεύει στο κτίριο του Επιμελητηρίου, Ακαδημίας 18 Αθήνα, στον 4ο όροφο, τηλ. 210.36.80.733 και 210.36.80.736, ιστοσελίδα: www.diam.acsmi.gr) ,καλούν τα Μέλη του Β.Ε.Α. σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνουν για όσα εξ αυτών έχουν οφειλές προς τράπεζες και επιθυμούν να τις ρυθμίσουν εξωδικαστικά.

Το θέμα της ειδικής εκδήλωσης είναι:

«Ρυθμίσεις τραπεζικών οφειλών επαγγελματιών και επιχειρήσεων μέσω Διαμεσολάβησης (νόμος 4512/2018) στην πράξη»

και πραγματοποιείται την Τετάρτη 3/10/2018, στις 6 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Β.Ε.Α. (στην ανωτέρω διεύθυνση του κτιρίου του Επιμελητηρίου).  

Το Β.Ε.Α., το πρώτο πανελλαδικά Επιμελητήριο που έμπρακτα πίστεψε στο θεσμό της Διαμεσολάβησης και στα οφέλη της για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχει δημιουργήσει ειδικό Κέντρο Διαμεσολάβησης όπου πραγματοποιούνται τακτικά επιτυχείς διαμεσολαβήσεις ρύθμισης τραπεζικών οφειλών, με τη σύμπραξη οφειλετών, τραπεζών, των δικηγόρων των προαναφερομένων και έμπειρων διαμεσολαβητών.

Στη Διαμεσολάβηση επιτυγχάνονται ρυθμίσεις με απόρρητο, σύντομο και δεσμευτικό αποτέλεσμα. Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που προσφεύγουν στη Διαμεσολάβηση, εξομαλύνουν τη σχέση τους με την τράπεζα και μπορούν να ανακτήσουν τη δυνατότητα βιώσιμης συνέχισης της επιχειρηματικής τους δράσης.

Η εκδήλωση έχει στόχο να γίνει κατανοητό -με πραγματικά παραδείγματα – στον επαγγελματία και στον επιχειρηματία:

○ Πώς εφαρμόζεται βήμα-βήμα η Διαμεσολάβηση στη ρύθμιση τραπεζικών οφειλών.

○ Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Διαμεσολάβησης και πως την αξιοποιεί ένας οφειλέτης.

○ Πως αξιοποιεί μία Τράπεζα συστηματικά τη Διαμεσολάβηση για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων της και ποιες νέες δυνατότητες της δίνει η διαδικασία αυτή για την αποκατάσταση των σχέσεων με τους πελάτες της,

○ Πως αξιοποιούν οι Δικηγόροι οφειλετών τη Διαμεσολάβηση, σε συνεργασία με τους πελάτες τους-οφειλέτες τραπεζών για τη σύντομη, απόρρητη, εξωδικαστική και προσαρμοσμένη στις οικονομικές δυνατότητες των πελατών τους ρύθμιση των οφειλών από δάνεια έναντι των Τραπεζών.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι ακόλουθοι έγκριτοι Νομικοί και Τραπεζικοί επιστήμονες, με πλούσια πρακτική εμπειρία διαμεσολαβήσεων:

  • Σπύρος Αντωνέλος Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, Διευθυντής Κέντρου Διαμεσολάβησης Β.Ε.Α., Συγγραφέας, Επισκέπτης Καθηγητής Διαμεσολάβησης και Διαπραγματεύσεων Παν/μίου MEF Κων/πολης.
  • Άννα Κορσάνου Δικηγόρος, Διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια.
  • Σοφία Δέδε Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης, Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Δικτύου της Γενικής Διεύθυνσης Διαχείρισης Προβληματικών Δανείων Λιανικής Τραπεζικής της Τράπεζας EUROBANK ERGASIAS Α.Ε., Διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

 Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Πρόεδρος του Β.Ε.Α. Παύλος Ραβάνης, Βιοτέχνης.


Σχολιάστε εδώ