Μυρίζουν εκλογές

Μυρίζουν εκλογές

-Ξαφνικά επιστρέφουν φόρους και προσφέρουν διευκολύνσεις…

Από κει που δεν υπήρχαν λεφτά και το Ταμείο ήταν άδειο, μέχρι του σημείου να αυξάνουν οι οφειλές που έχει το Δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα και να έχουν φθάσει κοντά στα 3 δισ. ευρώ, άνοιξε τον κουμπαρά η κυβέρνηση και ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η επιστροφή φόρων, ΦΠΑ μέχρι 10.000 ευρώ.

Και μάλιστα χωρίς να ελεγχθεί αν νομίμως επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα διεκδικούν την επιστροφή φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ.

Επίσης, μέσα στους επόμενους μήνες θα επισπευσθεί η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους φορολογουμένους.

Υπάρχει όμως κι άλλο… δώρο, η χορήγηση της προσωπικής διαφοράς στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, της ΑΑΔΕ, της ΕΛΣΤΑΤ, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Και προσλήψεις
Τα προεκλογικά …«δώρα» δεν σταματούν όμως εδώ. Η υπουργός Διοικητικής Ανασυ­γκρότησης Μ. Ξενογιαννακοπούλου προανήγγειλε 7.900 προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, το ΚΕΕΛΠΝΟ προσλήψεις 1.575 υπαλλήλων, το υπουργείο Παιδείας προσλήψεις 461 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί μεγάλος αριθμός προσλήψεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας.

Όλα αυτά σε διάστημα λίγων μόνο εβδομάδων. Μέχρι τις εκλογές ποιος ξέρει τι άλλες εξαγγελίες θα γίνουν από την κυβέρνηση. Με δεδομένη την κατάσταση στις δημοσκοπήσεις, θα είναι… απεριόριστες!


Σχολιάστε εδώ