Τουρκία: Ρίχνει «γέφυρες» στη Γερμανία

Τουρκία: Ρίχνει «γέφυρες» στη Γερμανία

Την ώρα που οι σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον παραμένουν τεταμένες και οι προσπάθειες του οικονομικού επιτελείου να καθησυχάσουν τις αγορές κρίνονται αναποτελεσματικές, η τουρκική πλευρά επιδιώκει την επαναπροσέγγιση με τη Γερμανία και συνολικά τη βελτίωση των σχέσεων με τις ευρωπαϊκές χώρες με τις οποίες είχε έλθει σε ρήξη τα τελευταία χρόνια. 

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ετοιμάζεται να επισκεφθεί σε μία εβδομάδα το Βερολίνο και θέλει να στείλει σαφές μήνυμα καλής θέλησης. .

Η αποφυλάκιση αυτή μειώνει τον αριθμό των υπηκόων της Γερμανίας οι οποίοι συνεχίζουν να κρατούνται φυλακισμένοι από τις τουρκικές αρχές για πολιτικούς λόγους σε πέντε. Την είδηση επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος είχαν συλληφθεί 35 Γερμανοί. Οι περισσότεροι κατηγορήθηκαν ότι ήταν μέλη κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένου του κινήματος του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που φέρεται κατά την Άγκυρα να βρισκόταν πίσω από την απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν. Οι φυλακίσεις είχαν επιδεινώσει αισθητά τις διμερείς σχέσεις, ενώ και τα διαρκή ξεσπάσματα του Ερντογάν κατά της Ε.Ε και συνολικά της Δύσης δεν βοηθούσαν σε αποκλιμάκωση της έντασης.

Περισσότερα στο naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ