Ο Γ. Μώραλης στις νέες εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στον Πειραιά

Ο Γ. Μώραλης στις νέες εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στον Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα τις νέες εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στον Πειραιά, οι οποίες από φέτος στεγάζουν τη νεοσύστατη Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου μαζί με τις υπόλοιπες Ακαδημαϊκές Σχολές.

Ο κ. Μώραλης ξεναγήθηκε στους χώρους και στις αίθουσες διδασκαλίας από τον Πρόεδρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κ. Κωνσταντίνο Ροδόπουλο και τον κ. Ρωμανό Ροδόπουλο, Σύμβουλο Διοίκησης και Επικεφαλής της Ναυτικής Ακαδημίας του Κολλεγίου.

Κατά την ξενάγησή του, ο κ. Μώραλης είχε την ευκαιρία να οδηγήσει και να «χαράξει πορεία» σε προσομοιωτή γέφυρας εμπορικού πλοίου σε πραγματικές συνθήκες και να επισκεφθεί τα τελευταίας γενιάς εργαστήρια της Ναυτικής Ακαδημίας:

* ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΧΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

* ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΗ ΜΗΧΑΝΗΣ

* ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΗ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ

* ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΓΡΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στο τέλος της ξενάγησής του, ανέφερε ότι ο Πειραιάς πρέπει να «κοιτάζει» στη θάλασσα, καθώς όπως τόνισε από τη θάλασσα θα υπάρξει ανάπτυξη για την πόλη και θέσεις εργασίας. Μιλώντας μάλιστα με ναυτική ορολογία, ο κ. Μώραλης σημείωσε ότι η Ναυτική Ακαδημία «ήρθε και έδεσε» στον Πειραιά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Solent του Southampton.

Ανέφερε ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο Κολλέγιο με μηχανήματα προηγμένης τεχνολογίας και εξέφρασε τη χαρά του που η πόλη διαθέτει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά ιδρύματα, ειδικότερα όταν αυτά έχουν άξονα τη θάλασσα και τη ναυτική εκπαίδευση. Είναι κάτι που λείπει – όπως είπε – και από τη χώρα και από την πόλη.

Ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία έρχεται να καλύψει ορισμένα κενά που υπήρχαν και πως ο Δήμος οφείλει να στηρίξει με κάθε τρόπο τέτοιες πρωτοβουλίες. «Έχουμε ούτως ή άλλως και ελπίζω να έχουμε πολλές συνέργιες το επόμενο διάστημα για την πόλη», σημείωσε. Χαρακτήρισε εξαιρετικό το κτήριο, λέγοντας ότι πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση. «Σε αυτή την εποχή, πρέπει η πολιτεία να υποστηρίζει τέτοιου είδους εκπαιδευτήρια ή ακαδημίες, έτσι ώστε να μπορεί και ο ιδιώτης και τα παιδιά, αλλά και η πόλη που τα φιλοξενεί να είναι ικανοποιημένοι», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πειραιά. Ο κ. Μώραλης ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξουν κι άλλες παρόμοιες προσπάθειες στην πόλη και στη χώρα.

Ο Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, σε δήλωση ανέφερε: «Σήμερα, καλωσορίσαμε με χαρά τον κ. Μώραλη, Δήμαρχο Πειραιά, στις νέες μας εγκαταστάσεις. Έχουμε προχωρήσει σε μία μεγάλη, εντυπωσιακή επένδυση, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε για τους φοιτητές μας τις συνθήκες που επικρατούν πάνω στα πλοία. Είναι ένα νέο, φιλόδοξο πρόγραμμα του

Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σε συνεργασία με το Solent University του Southampton».


Σχολιάστε εδώ