K. Στρατής: Kαμία μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου Πολιτισμού δεν έχει γίνει προς την ΕΤΑΔ

K. Στρατής: Kαμία μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου Πολιτισμού δεν έχει γίνει προς την ΕΤΑΔ

Δήλωση του Υφυπουργού Πολιτισμού Κώστα Στρατή στον τηλεοπτικό σταθμό Έψιλον για το θέμα των ακινήτων του ΥΠΠΟΑ και την ΕΤΑΔ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής αναφερόμενος στο θέμα της δήθεν παραχώρησης ακινήτων του ΥΠΠΟΑ στην ΕΤΑΔ έκανε on camera την ακόλουθη δήλωση:

«Καμία μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου Πολιτισμού δεν έχει γίνει προς την ΕΤΑΔ. Οι μόνες μεταβιβάσεις που έχουν γίνει είναι εκείνες στις οποίες προχώρησε η προηγούμενη κυβέρνηση προς το ΤΑΙΠΕΔ, όπως τα ακίνητα της Πλάκας, αλλά και το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού. Χαίρομαι λοιπόν που η αντιπολίτευση συνυπογράφει σήμερα τη χθεσινή μας ανακοίνωση ότι η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας δεν εκχωρείται και δεν αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής.

Τόσο η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, όσο και ο νόμος είναι σαφείς και δεν επιδέχονται άλλης ερμηνείας. Από τις μεταβιβάσεις προς την ΕΤΑΔ εξαιρούνται τα ακίνητα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και τα ακίνητα με μεγάλη περιβαλλοντική αξία .

Για αυτήν την κυβέρνηση, η πολιτιστική κληρονομιά είναι και θα παραμείνει αποκλειστικής διαχείρισης του Υπουργείου Πολιτισμού».


Σχολιάστε εδώ