Βρούτσης: Η ΝΔ θα ψηφίσει την τροπολογία για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Βρούτσης: Η ΝΔ θα ψηφίσει την τροπολογία για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Η ΝΔ θα υπερψηφίσει την τροπολογία για την αύξηση του κατώτατου μισθού, δήλωσε στη Βουλή ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία, υποστηρίζοντας ότι με δική του ευθύνη καθυστέρησε κατά δύο χρόνια η αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ δήλωσε δικαιωμένος που η σημερινή κυβέρνηση φέρνει έναν νόμο που ο ίδιος προώθησε το 2013 ως υπουργός Εργασίας, αλλά τότε τον κατήγγειλε ως αντεργατικό.

«Χαιρετίζουμε την επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στη λογική. Ο νόμος πράγματι δίνει το έναυσμα για την αύξηση του κατώτατου μισθού με έναν υγιή, αποτελεσματικό και σύγχρονο τρόπο. Η ΝΔ είναι εδώ για να στηρίξει και να ψηφίσει», ανέφερε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε:

«Το 2013 ως υπουργός Εργασίας έπρεπε να φτιάξουμε ένα νόμο υγιή, μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια, για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Όταν τον έφερα, ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ όχι μόνο τον κατήγγειλαν ως αντεργατικό και έκτρωμα, αλλά τον καταψήφισαν και έταζαν υποκριτικά στους εργαζόμενους 751 ευρώ κατώτατο. Σήμερα χειροκροτείτε τον νόμο που καταγγέλλατε. Αυτό λέγεται επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στη λογική, στο ρεαλισμό και στην υπευθυνότητα και τη χαιρετίζουμε».

Ο κ. Βούτσης, ζήτησε να προστεθεί και ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος στους πέντε πιο ισχυρούς ανεξάρτητους θεσμικούς φορείς που θα αποφασίζουν, βάσει των οικονομικών στοιχείων, για το ύψος του κατώτατου μισθού.

Πηγή:  enikonomia.gr


Σχολιάστε εδώ