Πούτιν: Σειρά τυχαίων και τραγικών γεγονότων οδήγησαν στην πτώση του Il-20

Πούτιν: Σειρά τυχαίων και τραγικών γεγονότων οδήγησαν στην πτώση του Il-20

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μίλησε για την πτώση του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους IL-20, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Σύμφωνα με το sputniknews.gr, ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πληρώματος του ρωσικού αεροσκάφους στη Συρία, στην συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια «σειρά τυχαίων και τραγικών γεγονότων».

Επισήμανε παράλληλα ότι το δυστύχημα δεν μπορεί να συγκριθεί με την κατάρριψη του ρωσικού τζετ από την Τουρκία το 2015.

«Όταν άνθρωποι πεθαίνουν, ειδικά υπό τέτοιες τραγικές συνθήκες, πρόκειται πάντα για τραγωδία, μια τραγωδία για όλους μας, για όλη τη χώρα και για τις οικογένειες των νεκρών μας φίλων. Σε συνάρτηση με αυτό, εκφράζω το συλλυπητήριά μου στους συγγενείς αυτών που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα», ανέφερε ο Πούτιν.

Ο ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι η Μόσχα θα διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση.

«Κυρίως, πρέπει να ερευνήσουμε την υπόθεση πολύ σοβαρά. Και η στάση μας μπροστά στην τραγωδία έγινε ξεκάθαρη από την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας», σχολίασε.

«Τα μέτρα που θα λάβει η Ρωσία αναφορικά με την κατάρριψη του Il-20 θα έχουν πρώτο στόχο την αναβάθμιση της ασφάλειας των Ρώσων στρατιωτικών αξιωματούχων στη Συρία και των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Συριακή Αραβική Δημοκρατία», ανέφερε και πρόσθεσε ότι αυτά θα είναι κάποια βήματα που όλοι θα λάβουν υπόψιν.

Τα αεροσκάφος Il-20 κατερρίφθη από στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας, με τα ισραηλινά αεροσκάφη να το χρησιμοποιούν ως ασπίδα απέναντι στα πυρά.


Σχολιάστε εδώ