Ε. Αχτσιόγλου: Τις επόμενες ημέρες η τροπολογία για την αύξηση του κατώτατου μισθού (βίντεο)

Ε. Αχτσιόγλου: Τις επόμενες ημέρες η τροπολογία για την αύξηση του κατώτατου μισθού (βίντεο)

Σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, και τον Νίκο Χατζηνικολάου, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως μέσα μέσα στις επόμενες ημέρες θα έρθει στη Βουλή η τροπολογία για να ξεκινήσει η διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2019: «Μέσα στην εβδομάδα θα φέρω τροπολογία στην βουλή η οποία θα ορίσει ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει τώρα, δηλαδή, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουαρίου. Η διαδικασία προβλέπει μια σειρά από εκθέσεις από διάφορους επιστημονικούς φορείς, διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους , εισήγηση από επιτροπή εμπειρογνωμόνων, υπουργική απόφαση και έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο».

Όπως τόνισε η υπουργός Εργασίας η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2019.


 Χαρακτήρισε “εμμονική” τη στάση του ΔΝΤ κατά την 2η αξιολόγηση, όταν και τότε η Ελληνική Κυβέρνηση είχε ζητήσει να μην υπάρξει μείωση συντάξεων, αναγνωρίζοντας πως η στάση των Ευρωπαίων ήταν διαφορετική.


Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε και στο θέμα της περικοπής των συντάξεων εντός του 2019

Σε ερώτηση από τον Νίκο Χατζηνικολάου για τα σενάρια περί “ήπιας περικοπής συντάξεων”, τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η υπουργός ήταν κατηγορηματική πως δεν υφίστανται. Η κ. Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι το εν λόγω μέτρο (περικοπής των συντάξεων) «δεν είναι αναγκαίο» διότι, όπως και τόνισε, «η ελληνική οικονομία μπορεί να πετύχει τους στόχους του πλεονάσματος χωρίς να χρειάζεται το μέτρο της μείωσης των συντάξεων. Το ασφαλιστικό μπορεί να σταθεί στα πόδια του και είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο και για τον λόγο αυτό δεν χρειάζεται νέα περικοπή συντάξεων».

Όπως ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου «Έχουμε εγκεκριμένη μελέτη από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς που αποδεικνύει την βιωσιμότητα του συστήματος μέχρι το 2070».

Η υπουργός έκανε αναφορά και στη επέκταση των συλλογικών συμβάσεων. Όπως είπε, «σήμερα υπεγράφη η έβδομη κλαδικής συλλογική σύμβαση (αφορά εργαζομένους στον τομέα του Τουρισμού).

 


Σχολιάστε εδώ