Βέμπερ: Σαμαράς, Ραχόι και Αναστασιάδης έσωσαν το ευρώ

Βέμπερ: Σαμαράς, Ραχόι και Αναστασιάδης έσωσαν το ευρώ

Το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά, του Μαριάνο Ραχόι και του Νίκου Αναστασιάδη έπλεξε ο επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ, κατά την διάρκεια της ομιλίας του για την κατάσταση της ΕΕ στο 2018. 

Όπως τόνισε, το ΕΛΚ είναι περήφανο για όσα έπραξε, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους πρώην πρωθυπουργούς Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά και στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

“Όλοι αυτοί πήραν τα απαραίτητα μέτρα και έσωσαν το ευρώ με την πολιτική που εμείς εφαρμόσαμε”, είπε , σημειώνοντας ότι ούτε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ούτε ο Πιέρ Μοσκοβισί, αλλά ούτε οι Σοσιαλιστές παρουσίασαν μια εναλλακτική πρόταση για το πώς θα μπορούσε να αντεπεξέλθει η ΕΕ στην πρόκληση που είχε τότε μπροστά της.

Όσον αφορά τη μετανάστευση, ο Βέμπερ αναφέρθηκε στη σημαντική μείωση των αφίξεων μεταναστών, μέσω της Μεσογειακής οδού, κατά 80% σε σχέση με το 2015. Πρόσθεσε ότι “κλειδί” είναι η αυστηρή φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και καλωσόρισε την πρόταση για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής.

Για το Brexit, o επικεφαλής του ΕΛΚ είπε ότι σήμερα η Ευρώπη είναι ενωμένη και έτοιμη για μια συμφωνία, σε αντίθεση με το Λονδίνο το οποίο δεν μπορεί να δώσει ακόμα σαφείς απαντήσεις.

Πηγή: politis.com.cy


Σχολιάστε εδώ