«Στο Καστελόριζο για την 75η Επέτειο Απελευθέρωσης του νησιού»

«Στο Καστελόριζο για την 75η Επέτειο Απελευθέρωσης του νησιού»

Το Καστελόριζο επισκέφτηκαν χθές ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας στο πλαίσιο των εορτασμών για την 75η Επέτειο Απελευθέρωσης του νησιού από τα Κατοχικά στρατεύματα.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός παρακολούθησε τη δοξολογία στον ΙΝ Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Μεγίστης και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων, ενώ παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο νησί.

Κατά την παραμονή του στο Καστελόριζο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνομίλησε με τους κατοίκους του νησιού και τους τοπικούς φορείς για τα ζητήματα ανάπτυξης της Μεγίστης, τα απαραίτητα έργα υποδομής που χρειάζεται το νησί καθώς και τις καθημερινές τους ανάγκες.

Στις επετειακές εκδηλώσεις του νησιού, επίσης, συμμετείχαν η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος. Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτασμών βρισκόταν αγκυροβολημένη στο λιμάνι του Καστελόριζου η ΤΠΚ Ρουσσέν.

Η επίσκεψη, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Μεγίστης από τις Κατοχικές Δυνάμεις, ολοκληρώθηκε με τη μετάβαση των επισήμων στο νησί της Στρογγύλης, όπου επισκέφθηκαν τους υπηρετούντες στο φυλάκιο του νησιού, καθώς και στη νήσο Ρω, όπου χαιρέτησαν την στρατιωτική δύναμη του νησιού και απότισαν φόρο τιμής στο μνημείο της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της ξακουστής κυρά της Ρω, όπου για δεκαετίες ύψωνε την Ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα.


Μάνος Κόνσολας από το Καστελόριζο: «Εδώ χτυπά η καρδιά της Ελλάδας»

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση από το Καστελόριζο, όπου παρευρίσκεται, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μητσοτάκη, με την ευκαιρία της επετείου απελευθέρωσης του νησιού:

«Το Καστελόριζο αποτελεί ευαίσθητο εθνικό χώρο, έχει καθοριστική σημασία για την οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ.

Εδώ χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

Το ίδιο ισχύει και για τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου που δεν μπορούν να εργαλειοποιούνται για να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις του κ. Τσίπρα, όπως συμβαίνει με τη διαχείριση του μεταναστευτικού, ούτε να δημιουργείται η αίσθηση ότι η Ελλάδα είναι απούσα.

Ιδιαίτερα όταν η Τουρκία έχει εγκαινιάσει μια νέα τακτική αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων χρησιμοποιώντας αλιευτικά σκάφη και παρεμποδίζοντας τα ελληνικά αλιευτικά σκάφη να ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η εθνική ομοψυχία στα νησιά του Αιγαίου είναι δεδομένη και δεν απειλείται, η χώρα, όμως, για να αντιμετωπίσει τις επιβουλές χρειάζεται υπεύθυνη κυβέρνηση.

Η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση που θα υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα και θα στέκεται δίπλα στους νησιώτες, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».


Σχολιάστε εδώ