O Ν. Κοτζιάς, συναντά τον Ν. Χριστοδουλίδη

O Ν. Κοτζιάς, συναντά τον Ν. Χριστοδουλίδη

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα έχει συνάντηση, την Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Είχε προηγηθεί χθές συνάντηση με την εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, την κα Lute. Η κα Lute δεν είναι διαμεσολαβητής, όπως αναφέρει παρακάτω η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Είχαμε μια συνάντηση με την εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, την κα Lute. Η κα Lute δεν είναι διαμεσολαβητής. Έρχεται περισσότερο για να πάρει μια εικόνα γύρω από τις απόψεις που έχουν όλες οι πλευρές που συμμετέχουν για την εν δυνάμει λύση του Κυπριακού.

Της εξέθεσα τις απόψεις μας. Της υπογράμμισα ότι το Κυπριακό είναι πριν απ’ όλα ζήτημα κατοχής. Της εξέθεσα τις απόψεις μας για τα δικαιώματα Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, καθώς και των τριών μικρών μειονοτήτων. Της είπα ότι το κύριο θέμα για τους Ελληνοκύπριους είναι να νιώθουν ασφαλείς στο νησί τους και κατά συνέπεια, την ανάγκη να καταργηθούν οι δύο μικρές συνθήκες, η λεγόμενη «Συνθήκη Συμμαχιών» και η λεγόμενη «Συνθήκη Εγγυήσεων».

Παραπέρα, συζητήσαμε για το πώς εμείς βλέπουμε και το χρονοδιάγραμμα και τη μεθόδευση για μία συζήτηση για το Κυπριακό και υπογράμμισα την ανάγκη ότι οποτεδήποτε αποφασίσει ο Γενικός Γραμματέας να πάμε για μία ουσιαστική συζήτηση και διαπραγμάτευση για το Κυπριακό, να έχει προηγηθεί μία ουσιαστική και αποτελεσματική προεργασία. Να έχουμε δει αν πράγματι υπάρχει η θέληση, η ικανότητα και η δυνατότητα για ουσιαστικές και παραγωγικές λύσεις στο Κυπριακό.
Ευχαριστώ».


Σχολιάστε εδώ