Δανείζουμε 350 εκατ. ευρώ στους επενδυτές που ήρθαν να… αγοράσουν τη ΔΕΣΦΑ!

Δανείζουμε 350 εκατ. ευρώ στους επενδυτές που ήρθαν να… αγοράσουν τη ΔΕΣΦΑ!

Αυτό κι αν είναι ελληνική πρωτοτυπία

Απίστευτο, θα πείτε, είναι όμως απόλυτα αληθινό. Και δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες. Τα ντοκουμέντα είναι αδιάψευστα. Και μάλιστα είναι ήδη σε γνώση της Βουλής και το γνωρίζει η κυβέρνηση.

Το αποκάλυψε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Καρράς στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα προς τους υπουργούς Γιάννη Δραγασάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη.

«Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη συμβασιοποίηση 10ετούς διαρκείας κοινού ομολογιακού δανείου, ποσού 350 εκατ. ευρώ, με αποκλειστική πλήρη ανάληψη από την ίδια, προς την κοινοπραξία (Κ/Ξ) SENFLUGA, αγοράστρια από το ΤΑΙΠΕΔ και τα ΕΛΠΕ του 66% συνολικά της ΔΕΣΦΑ ΑΕ, προκειμένου η Κ/Ξ να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του τμήματος των μετοχών της ΔΕΣΦΑ», αναφέρει στην ερώτησή του υπ’ αριθ. πρωτ. 1.205/4-9-2018 ο κ. Γ. Καρράς.

Αυτή η… πρωτοτυπία «συνιστά σκάνδαλο», καθώς «αλλοδαπή (ευρωπαϊκή) εταιρεία πλειοδοτεί σε διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης στρατηγικής σημασίας περιουσιακού στοιχείου του Δημοσίου και αντί να εισάγει δικά της επενδυτικά κεφάλαια για τον σκοπό αυτό, πληρώνει το μεγαλύτερο μέρος του τιμήματος με δανεισμό που λαμβάνει από ελληνική τράπεζα, της οποίας κύριος μέτοχος είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)».


Σχολιάστε εδώ