Η ΕΕ λέει «όχι» στην ενίσχυση  των «καμένων» στο Μάτι!

Η ΕΕ λέει «όχι» στην ενίσχυση των «καμένων» στο Μάτι!

Πρόκληση

Αποκλείει κατηγορηματικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ενδεχόμενο οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Αυτό προκύπτει από την απάντηση της αρμόδιας επιτρόπου Κ. Κρέτσου σε ερώτηση που κατέθεσαν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκης και Σ. Ζαριανόπουλος. Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η αποζημίωση για ζημίες σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες οι οποίες προκαλούνται από φυσικές καταστροφές δεν είναι επιλέξιμη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης».

Επίσης ότι το Ταμείο Αλληλεγγύης «δεν θέτει ως προτεραιότητα την αποζημίωση των πυροπαθών που είδαν το βιος τους να καταστρέφεται μέσα σε λίγες ώρες», αλλά «την αναζωογόνηση των τοπικών οικονομιών».
Σε ανακοίνωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κάνει λόγο για εκτός ορίων προκλητικότητα εκ μέρους της Κομισιόν και υπογραμμίζει: «Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ο ταξικός, αντιλαϊκός χαρακτήρας της ΕΕ και καταρρίπτονται οι μύθοι περί ευρωενωσιακής αλληλεγγύης.

Παρά το μέγεθος της τραγωδίας, τους 98 νεκρούς, τα καμένα σπίτια, τις μεγάλες καταστροφές, η ΕΕ σταθερά στο πόστο της, απορρίπτοντας κάθε οικονομική βοήθεια». Επισημαίνουν ακόμη οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια προέρχονται από τη βαριά φορολογία κι ένα μέρος τους επιστρέφει στη χώρα, αλλά όχι για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών πυροπαθών, πλημμυροπαθών κ.ά. Αντίθετα, πηγαίνει για την ενίσχυση του κεφαλαίου, για φορολογικές επιδοτήσεις και άλλα προνόμια σαν «κράχτες» για επενδύσεις και «ανάπτυξη».


Σχολιάστε εδώ