Ενδιαφέρον της Φενέρμπαχτσε για Φορτούνη

Ενδιαφέρον της Φενέρμπαχτσε για Φορτούνη

Οι μέχρι τώρα εντυπωσιακές εμφανίσεις του Κώστα Φορτούνη δεν πέρασαν απαρατήρητες εκτός συνόρων. Μετά το ματς με την Μπέρνλι στο «Γ. Καραϊσκάκης» άνθρωποι της Φενέρμπαχτσε, που διαχρονικά έχουν στα ραντάρ τους τον έλληνα διεθνή μέσο, εξέφρασαν ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Ήταν μάλιστα διατεθειμένοι να εκταμιεύσουν ένα ποσό της τάξεως των 8 εκατ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως αρνήθηκαν. Κι αυτό γιατί έχουν ποντάρει πολλά πάνω του.
Οι Τούρκοι, πάντως, δεν απογοητεύθηκαν και αμέσως μετά κινήθηκαν και για άλλον έλληνα παίκτη.

Ο ατζέντης Πολ Κουτσολιάκος μετά την αρνητική απάντηση του Ολυμπιακού πρότεινε στη Φενέρ τον Δημήτρη Πέλκα. Οι Τούρκοι άκουσαν την εισήγησή του και αμέσως κατέθεσαν επίσημη πρόταση στον ΠΑΟΚ για τον 25χρονο μεσοεπιθετικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που έφτασε στα γραφεία του «Δικεφάλου» ήταν λίγο πάνω από 6 εκατ. ευρώ, ενώ στον παίκτη η Φενέρ πρόσφερε πολυετές συμβόλαιο με περίπου 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο!

Κι όλα αυτά για έναν παίκτη ο οποίος με το υπάρχον συμβόλαιο που έχει στον ΠΑΟΚ αμείβεται με ένα ποσό κοντά στις 200.000 ευρώ. Οι Τούρκοι με την πρόταση που κατέθεσαν στον «Δικέφαλο» ουσιαστικά άγγιξαν τη ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο του έλληνα άσου, η οποία είναι της τάξεως των 7,5 εκατ. ευρώ. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ όμως, όπως και στην περίπτωση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, αρνήθηκαν να παραχωρήσουν τον έλληνα διεθνή άσο, στον οποίο ποντάρουν πολλά προκειμένου η ομάδα να πετύχει τον μεγάλο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Πάντως οι διαπραγματεύσεις με τη Φενέρ για τον Δημήτρη Πέλκα ουσιαστικά «έτρεξαν» τις διαδικασίες για την ανανέωση του συμβολαίου του 25χρονου με αυξημένες αποδοχές και υψηλότερη ρήτρα. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ το προσεχές διάστημα θα καλέσει τον παίκτη στα γραφεία της για να συζητήσουν για νέο συμβόλαιο, παρότι το τρέχον λήγει το 2021.


Σχολιάστε εδώ