Οριστικά κατεβαίνει Αθήνα ο Μπακογιάννης!

Οριστικά κατεβαίνει Αθήνα ο Μπακογιάννης!

-Ο Βασίλης Κορκίδης παίζει για τον Δήμο Πειραιά και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος για τη Θεσσαλονίκη

Τρέχουν οι εξελίξεις εν όψει των δημοτικών εκλογών, που θα γίνουν τον Μάιο, σχετικά με τα ονόματα που παίζουν για τους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας, Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

• Στον δήμο της πρωτεύουσας τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει. Είναι πλέον οριστική η απόφαση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Κώστας Μπακογιάννης, σύμφωνα με πολύ καλές πληροφορίες. Οπότε… οριστικά ο Μπακογιάννης αποχαιρετά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπου κατά κοινή ομολογία έχει κάνει σημαντικό έργο. Να θυμίσουμε ότι το «ΠΑΡΟΝ» με βεβαιότητα είχε γράψει εδώ και μήνες ότι ο Μπακογιάννης είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει τον πρώτο δήμο της χώρας.

• Στον Πειραιά όλα εξαρτώνται από το αν θα θελήσει να διεκδικήσει δεύτερη θητεία ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο οποίος διακρίνεται για τους πολύ χαμηλούς τόνους του, παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε πολλούς τομείς στο πρώτο λιμάνι της χώρας, κάτι που οι Πειραιώτες το «βλέπουν». Προς το παρόν, δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και αποφεύγει κάθε συζήτηση για το θέμα. Ίσως αυτό να είναι και ο λόγος που γίνονται συζητήσεις στους «καφενέδες του Πειραιά» για άλλους πιθανούς υποψηφίους.

Τελευταία, το όνομα που ακούγεται έντονα είναι του Βασίλη Κορκίδη, επιτυχημένου προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Ο ίδιος αποφεύγει κάθε συζήτηση και η επιλογή του θα εξαρτηθεί από το αν θα είναι υποψήφιος ο Γιάννης Μώραλης. Το όνομά του πάντως… περπατάει στον Πειραιά.

• Στη Θεσσαλονίκη όλα δείχνουν ότι ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, από τη στιγμή που θα είναι υποψήφιος, θα έχει ισχυρό αντίπαλο. Πρόκειται για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος από καιρό δραστηριοποιείται στη συμπρωτεύουσα και έχει ένα ισχυρό χαρτί. Πέραν της πολιτικής του ταυτότητας (ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ και είχε διατελέσει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, αλλά το 2016 παραιτήθηκε από μέλος της ΝΔ), έχει παντρευτεί την ανιψιά του μεγαλοεπιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, προέδρου του ΠΑΟΚ, και έχει ρόλο στα ΜΜΕ (έχει το «Έθνος» και το κανάλι Epsilon, που έχει αναβαθμιστεί με κορυφαία τηλεοπτικά πρόσωπα). Οπότε, κάθε άλλο παρά περίπατος θα είναι για τον Μπουτάρη, αν θέσει υποψηφιότητα, η μάχη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.


Σχολιάστε εδώ