Οι ρωσικές επιθέσεις είναι λάθος – Ένα βήμα πίσω ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την Συρία

Οι ρωσικές επιθέσεις είναι λάθος – Ένα βήμα πίσω ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την Συρία

Η Τουρκία μετέφερε στην Ρωσία την αποδοκιμασία της για την πρόσφατη επίθεση στην Ιντλιμπ της Συρίας από ρωσικά αεροσκάφη, «Μετά την επίθεση (σ.σ. Τρίτη 4/09/2018), τα θεσμικά μας όργανα  (Τουρκίας – Ρωσσίας)  ήρθαν σε επικοινωνία και τους είπαμε πως είναι λάθος», ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου μετά την συνάντηση με τον Γερμανό ομολογό του Χάικο Μας στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού, ο Τσαβούσογλου είπε πως οι επιθέσεις αποσκοπούν στη «δέσμευση του Idlib», και όπως δήλωσε ο Τσαβούσογλου «φέρει σοβαρό κίνδυνο» και «θα ήταν καταστροφικός από πολλές οπτικές γωνίες». Ρωσικά αεροσκάφη την Τρίτη, έπληξαν πολιτικούς στόχους και θέσεις της συριακής αντιπολίτευσης στην Ιντλίμπ.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Ρωσία και το Ιράν είναι εγγυητές του καθεστώτος Assad και η Τουρκία διατηρεί επαφές με αυτές τις δύο χώρες.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι προγραμματίζονται να συναντηθούν στην Τεχεράνη την Παρασκευή για τριμερή σύνοδο κορυφής στη Συρία.

Πηγή: Anadolu


Σχολιάστε εδώ