ΑΓΡΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ

ΑΓΡΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ


Συγγραφέας:
ΤΕΣΥ ΜΠΑΪΛΑ


Στις άγριες θάλασσες της κατεχόμενης Ελλάδας υπάρχει ένα μυστικό ελευθερίας που το γνωρίζουν μόνο οι γενναίοι. Η «Ευαγγελίστρια», το καΐκι της διαφυγής, δε μεταφέρει ανθρώπους∙ μεταφέρει την ελπίδα της εθνικής ξαστεριάς στην πιο σκοτεινή στιγμή της σύγχρονης Ιστορίας. Κατακτητές και πατριώτες, διώκτες και κυνηγημένοι, όλοι τους στρατευμένοι σ’ έναν πόλεμο που θα κρίνει το μέλλον του κόσμου. Από τον ασυμβίβαστο καπετάν Μιλτιάδη Χούμα μέχρι την καρτερική Ελένη του, μικροί και μεγάλοι ήρωες στροβιλίζονται σ’ ένα έπος που εκτυλίσσεται στην πανάρχαια θάλασσα του Ομήρου.
Τι απέμεινε από αυτή τη φοβερή αντάρα; Μνήμες και βοές μέσα στον χρόνο αλλά και η ζωή αυτών των ανθρώπων, πλούσια σε ιδανικά, σε όνειρα, σε έρωτες και πάθη. Ζωή μοιρασμένη σε επεισόδια που θα αδυνατούσε να συλλάβει και η πιο τολμηρή φαντασία.

Μια μυθιστορηματική μαρτυρία για τότε που οι ψυχές ήταν φτιαγμένες από ακριβό μέταλλο∙ τότε που την Ιστορία την έγραφαν οι απλοί άνθρωποι.

Κριτική βιβλίου

Αυτό που κερδίζει ο αναγνώστης του βιβλίου είναι μια πλούσια, πολυσχιδής εμπειρία – τη γνώση ενός κόσμου χαμένου από καιρό, ένα κώδικα συμπεριφοράς που έχει θέσει σε αχρησία η σύγχρονη εποχή της ταχύτητας. Μια αναγνωστική βουτιά, λοιπόν, στις Άγριες Θάλασσες, αλλά και σ’ ένα κόσμο όπου λέξεις όπως ο έρωτας, η φιλία, οι ανθρώπινοι δεσμοί, το θάρρος και η ελευθερία αναζητούν άλλο νόημα – κι η Τέσυ Μπάιλα δίνει τις δικές της απαντήσεις…
-Δημήτρης Στεφανάκης- culturenow.gr (6/6/2016)

Περισσότερα ΕΔΩ

Η Μπάιλα αναζήτησε έναν τρόπο να μετατρέψει το ιστορικό συμβάν σε ιστορικό μυθιστόρημα. Με την εμπειρία της πλούσιας αφηγηματικής της τεχνικής κατάφερε αυτή τη «μετενσάρκωση» να την πετύχει.
-Μάνος Κοντολέων- diastixo.gr (22/06/2016)

Περισσότερα ΕΔΩ


Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η ΤΕΣΥ ΜΠΑΪΛΑ γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού και Μετάφραση Λογοτεχνίας. Εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 2009. Ασχολείται με τη φωτογραφία και ατομικές εκθέσεις της έχουν φιλοξενηθεί στο Πανεπιστήμιο Gakugei της Ιαπωνίας και στην Αθήνα. Διατηρεί στήλες λογοτεχνικής αρθρογραφίας και βιβλιοκριτικής σε έγκριτα διαδικτυακά περιοδικά. Είναι επίσης συντάκτρια του λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα και αρχισυντάκτρια του περιοδικού Literature.gr.
Από τις Eκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία της ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΗΤΑΝ Η ΖΑΧΑΡΗ, ΟΥΙΣΚΙ ΜΠΛΕ και ΑΓΡΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία, Αληθινές ιστορίες, Ιστορικό Μυθιστόρημα
ISBN:978-618-01-1436-2
ISBN Ebook: 978-618-01-1437-9

 

 


Σχολιάστε εδώ