Μια Bugatti Chiron φτιαγμένη από 1 εκατομμύριο Lego! (βίντεο(

Μια Bugatti Chiron φτιαγμένη από 1 εκατομμύριο Lego! (βίντεο(

Chiron αποτελεί επί της ουσίας το μοντέλο που αντικατέστησε τη Bugatti Veyron. Όπως και η προκάτοχός της, πρόκειται για ένα hypercar με χιλιάδες ίππους, 1.500 για την ακρίβεια. Σεαυτή την περίπτωση όμως, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά Το μπλε αυτοκίνητο των φωτογραφιών δεν είναι μια κανονική Chiron, αλλά μια απομίμησή του, με 1 εκατομμύριο κομμάτια Lego αντί για κανονικό αμάξωμα!

 

Εννοείται ότι  το θηριώδες μοτέρ των 8.0 λίτρων με τους δεκάξι κυλίνδρους και τα τέσσερα τούρμπο θα διέλυε την κατασκευή απλά και μόνο παίρνοντας μπρος, οπότε τοποθετήθηκε ένας άλλος κινητήρας. Αποδίδει… 5,3 άλογα και 92 Nm ροπής, που αρκούν για να κινήσουν το όχημα με τελική ταχύτητα 20 χλμ./ώρα!

Μπορεί τα νούμερα αυτά να μην εντυπωσιάζουν, όμως αυτό δεν σημαίνει πως η κατασκευή από Lego δεν είναι εντυπωσιακή. Χρειάστηκαν 13.000 ώρες εργασίας για να εξελιχθεί και να συναρμολογηθεί με το χέρι, που σημαίνει ότι μιλάμε για σχεδόν ένα χρόνο συνεχόμενης δουλειάς χωρίς κανένα απολύτως διάλειμμα. Χρησιμοποιήθηκαν 339 διαφορετικοί τύποι Lego και οι διαστάσεις της είναι ακριβώς η ίδιες με της αυθεντικής Chiron.

Πηγή:  insider.gr


Σχολιάστε εδώ