Μην τρομάζετε τ’ αηδόνι

Μην τρομάζετε τ’ αηδόνι

Εκτός από θεματικές βραδιές για ενηλίκους στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, πραγματοποιούνται και πολλές εκδηλώσεις για τα παιδιά με παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών και συναυλίες.

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, Ώρα 12:00,
Χώρος εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2018,
Σκηνή «Διονύσιος Σολωμός»


Ο Δημιουργός στόλισε τα πουλιά με ωραία φτερά και χρώματα. Τα καναρίνια τα έκανε κίτρινα, τους παπαγάλους πράσινους, στις καρδερίνες έβαλε κόκκινο κεφαλάκι κλπ. Στο τέλος ήρθε ένα μικρό πουλάκι αλλά καθώς όλα τα χρώματα είχαν τελειώσει, ο Δημιουργός τού έδωσε ένα μελαγχολικό σταχτί-γκρι χρώμα. Παρ’ όλα αυτά το πουλάκι χαρούμενο πέταξε στο δάσος. Όταν το είδαν όμως τα χρωματιστά πουλιά, που νόμιζαν ότι επειδή είχαν πολλά χρώματα ήταν προνομιούχα, άρχισαν να το κοροϊδεύουν και να το διώχνουν απ’ το δάσος.

Ο Δημιουργός το πρόσεξε! Ανοίγει το συρτάρι του και δίνει στο πουλί τη μουσική, την αρμονία, τη μελωδία και τις νότες. Έτσι γεννήθηκε τ’ αηδόνι, που πέταξε σ’ ένα κλαδί και γέμισε το δάσος με το θεϊκό κελάηδημά του. Όλα τα πουλιά κατάλαβαν ότι όλοι έχουμε ιδιαίτερη αξία και προσωπικότητα και αξίζουμε την αγάπη και τον σεβασμό όλων. Το κατάλαβαν ακόμη περισσότερο όταν το δάσος έπιασε φωτιά κι ενώ όλα τα πουλιά έφυγαν μακριά για να σώσουν τους εαυτούς τους, το αηδόνι έμεινε εκεί για να σώσει το δάσος και όταν άκουσε την πέρδικα να φωνάζει απελπισμένη για τα παιδιά της που θα καίγονταν, με αυτοθυσία πέταξε και τα έσωσε. Από την παρέα δεν λείπει η κωμική νότα της Μαριγώς της πριμαντόνας. Της αλεπούς που θέλει να πάει στο Χόλυγουντ να γίνει τραγουδίστρια της όπερας καθώς διαθέτει μια φωνή …πέστροφας.


Το “Μην τρομάζετε τ’ αηδόνι” είναι μια χαρούμενη, κωμική, μουσική παράσταση με πολλές κούκλες στη μορφή των muppets, μάσκες και σκιές και άλλες φόρμες οικείες στα παιδιά, με όμορφα λυρικά τραγούδια, που ξετυλίγοντας τον παραπάνω μύθο προσεγγίζει με τρυφερό τρόπο τη φιλία, τη διαφορετικότητα, και τον σεβασμό του διπλανού μας, φτάνοντας σε διδάγματα εύληπτα για τις μικρές ηλικίες αλλά και διασκεδαστικά.

Κείμενο, Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής
Σκηνικό, Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Μουσική, Τραγούδια: Χρήστος Ξενάκης
Παίζουν: Λαμπρινή Θάνου, Άντα Κουγιά

 

 


Σχολιάστε εδώ