Ντ. Μπακογιάννη: Δεν μπορεί η χώρα να εμφανίζεται με δύο θέσεις και να διαπραγματεύεται ως θίασος επί σκηνής

Ντ. Μπακογιάννη: Δεν μπορεί η χώρα να εμφανίζεται με δύο θέσεις και να διαπραγματεύεται ως θίασος επί σκηνής

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “Στάση των 2 ” με τον Αρη Τόλιο.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Πάνου Καμένου στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ, επέκρινε τον Πρωθυπουργό ο οποίος – όπως είπε η κα Μπακογιάννη – επιτρέπει να βγαίνει η συκοφαντική για τη χώρα μας, εικόνα θεάτρου του παραλόγου προς τα έξω. “Δεν μπορεί η χώρα να εμφανίζεται με δύο θέσεις και να διαπραγματεύεται ως θίασος επί σκηνής, και αδικώ που λέω θίασο, γιατί αυτός είναι οργανωμένος” σημείωσε.

Η κα Μπακογιάννη στηλίτευσε την στάση ανοχής και τις υπόγειες -όπως είπε -διαδρομές που έχει η κυβέρνηση με τον Ρουβίκωνα και τρομοκράτες.

Αναλυτικά:

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Αρης Τόλιος: Θα ξεκινήσω με το θέμα των συντάξεων γιατί απ ό,τι φαίνεται, τουλάχιστον στο παρασκήνιο, το παιχνίδι που παίζεται στην ΕΕ είναι της αναστολής του μέτρου και νομίζω ότι μπορεί να ερμηνευτεί και ως πολιτική πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημά μου είναι διπλό: Σας ενοχλεί αυτή η σεναριολογία στην οποία μετέχουν και οι Ευρωπαίοι ; Σας προβληματίζει η ατμόσφαιρα στις Βρυξέλλες, σε σχέση με τη ΝΔ;

Ντόρα Μπακογιάννη: “Αυτό που με ενοχλεί είναι η κοροιδία. Με ενοχλεί ότι στις πλάτες των Ελλήνων συνταξιούχων παίζεται ένα άθλιο πολιτικό παιχνίδι επικοινωνιακής φύσεως για να καλύψουμε τις πολιτικές και επικοινωνιακές μας ανάγκες, χωρίς να λαμβάνει κανείς υπ όψιν τους ανθρώπους που αύριο το πρωί θα τους κοπεί η σύνταξη. Εμείς, ως ΝΔ, έχουμε ξεκαθαρίσει την άποψή μας, έχουμε καταψηφίσει αυτές τις διατάξεις, δεν συμφωνούμε και θεωρούμε το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου , στο σύνολό του, ως απόλυτο φιάσκο. Θεωρούμε πως αυτό που χρειάζεται η χώρα και θα το καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στους Ευρωπαίους και σε όποιον θέλει να τον ακούσει, είναι ένα άλλο ασφαλιστικό, με διαφορετική λογική , δικαιότερο και που θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες των συνταξιούχων.”

Αρης Τόλιος: Πράγμα που σημαίνει ότι η νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν θα περιλαμβάνει τις περικοπές συντάξεων που έχει συμφωνηθεί βάσει του νόμου Κατρούγκαλου;

Ντόρα Μπακογιάννη: “Το ασφαλιστικό θα έχει αλλάξει στο σύνολό του. Οταν λέμε για το νόμο Κατρούγκαλου δεν μιλάμε μόνον για τις συντάξεις, μιλάμε και για τις εισφορές και για τον τρόπο με τον οποίο καλύπτονται σήμερα οι εργαζόμενοι κλπ. Ολο είναι ένα φιάσκο. Ο νόμος Κατρούγκαλου είναι ένα απίστευτο φιάσκο.”

Αρης Τόλιος: Πολιτικό ζήτημα για τη ΝΔ σε σχέση με τις Βρυξέλλες υπάρχει, εάν η κυβέρνηση κερδίσει την αναστολή αυτών των περικοπών;

Ντόρα Μπακογιάννη: “Δεν υπάρχει πολιτικό θέμα, γιατί ξέρω πως λειτουργούν οι Βρυξέλλες. Ενόψει ευρωεκλογών έχουν ανάγκη να δείξουν πως η Ελλάδα δεν είναι μια αποτυχημένη προσπάθεια,αλλά έχουν τεράστιες ευθύνες για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν τα μνημόνια και το ξέρουν, μερικώς το έχουν αναγνωρίσει δημοσίως και πλέον κάνουν ό,τι μπορούν για να βάλουν το χώμα κάτω από το χαλί.“

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ ΥΠ.ΕΘ.Α , ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ ΟΤΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Ντόρα Μπακογιάννη : ”Δεν ξέρω αν η συμφωνία των Πρεσπών πέσει στα χέρια μας, αλλά έχω να σημειώσω αυτό: Φανταστείτε ότι ο κ Τσίπρας εισπράττει την εικόνα αυτού του θεάτρου του παραλόγου να δημοσιοποιείται καθημερινά στο εξωτερικό. Αυτό από μόνο του είναι εξαιρετικά δυσφημιστικό για τη χώρα. Οταν έχεις μια κυβέρνηση και εκπροσωπείς μια χώρα, δεν μπορεί αυτή η χώρα να εμφανίζεται με τόσο σοβαρές θέσεις για τόσο σοβαρά θέματα και να διαπραγματεύεται με τους ξένους δίνοντας την εικόνα ότι είναι ένας θίασος επί σκηνής και αδικώ το θίασο, που είναι πολύ οργανωμένο πράγμα.”

Αρης Τόλιος: Τι θα κάνει όμως η κυβέρνηση όταν η ιστορία των Πρεσπών εκβάλλει στο Κοινοβούλιο με πλειοψηφία τη ΝΔ;

Ντόρα Μπακογιάννη: “ Η ΝΔ δεν έχει σκοπό να ψηφίσει αυτή τη συμφωνία, κάτι που σημαίνει ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να αλλάξει, ως προς τα κύρια χαρακτηριστικά της που είναι τα θέματα εθνότητας και γλώσσας”

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ντόρα Μπακογιάννη: “Δεν τους βαφτίσαμε άχρηστους πριν τους δούμε. Αυτό που είπαμε είναι ότι η κυβέρνηση ως προς τον κεντρικό της πυρήνα παραμένει ίδια, είναι πασιφανές. Δεν τόλμησε ο κ Τσίπρας να κάνει αλλαγές στα βασικά υπουργεία .Από εκεί και πέρα κάνει μια προετοιμασία διαχείρισης της εκλογικής ήττας και για αυτό έβαλε τον κ Σκουρλέτη στο κόμμα να το κρατήσει, καθώς τα κόμματα ανεβάζουν τη σημασία τους, όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Η εικόνα διαφόρων ανθρώπων που είχαν υπηρετήσει σε άλλα κόμματα και με δέλεαρ ένα υπουργείο ή υφυπουργείο προσχωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τιμά την πολιτική.”

Αρης Τόλιος: Η περιγραφή που κάνετε αφορά και την κυρία Παπακώστα και διερωτώμαι εάν το πρόβλημα είναι ου κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ που την ανέδειξε και της κυβέρνησης Σαμαρά , που την έχρισε υπουργό

Ντόρα Μπακογιάννη: “Εάν η κυρία Παπακώστα είναι σημαντικό στέλεχος ή όχι θα το κρίνει ο Ελληνας πολίτης, εγώ δεν θα το σχολιάσω. Η διαδρομή των πολιτικών κρίνεται πάντοτε συνολικά. Κάποια στιγμή γίνεται ο απολογισμός για το τι έκανες και τι προσέφερες και αυτό γίνεται πάντοτε από τον λαό. Σημασία έχει εάν επιβραβεύουν η μαυρίζουν αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες”

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Αρης Τόλιος: “Είναι πιπεράτη η συζήτηση γύρω από τους Καραμανλικούς του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι θέμα προβληματισμού ωστόσο, το γεγονός ότι από αυτή τη δεξαμενή αναζητά να δροσιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα δεξιά του; Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην πολιτική , ούτε και το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει συστηματικά να αναφερθεί στη διακυβέρνηση Καραμανλή και στις ενδεχόμενες ευθύνες της για την κρίση. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να προβληματίσει την παράταξή σας;

Ντόρα Μπακογιάννη: “Τον τέως Πρωθυπουργό τον ξέρω καλά και είναι ένας άνθρωπος πλήρως ταυτισμένος με την παράταξη που του έκανε την τιμή να τον έχει αρχηγό όλα αυτά τα χρόνια και δύο φορές Πρωθυπουργό. Οποιος πιστεύει ότι μπορεί να κάνει αυτόνομες πορείες σε βάρος της παράταξης, είναι βαθιά νυχτωμένος. Και τη ΝΔ δεν ξέρει και τον Καραμανλή δεν ξέρει.”

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Αρης Τόλιος: Ολα αυτά δείχνουν πάντως ότι ο δρόμος της ανανέωσης της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν είναι ανέφελος και η απαλλαγή από βαρίδια του παρελθόντος δεν θα είναι εύκολη.

Ντόρα Μπακογιάννη: ” Η ανανέωση στη ΝΔ είναι πράξη. Ενα δύσκολο εγχείρημα, που πολλοί δεν πίστεψαν όταν το έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανοιξε το κόμμα και έβαλε 4 χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τη ΝΔ και τώρα είναι στελέχη της σε όλη την Ελλάδα σε διάφορους κοινωνικούς χώρους. Αν είναι εύκολη η αλλαγή ενός κόμματος; Βεβαίως και δεν είναι. Είναι όμως επιβεβλημένη η ανανέωση στη ΝΔ; Αυτό δεν ζητούν οι πολίτες; Μια ανανέωση για να μπουν αξιοκρατικά νέα μυαλά που θα έχουν να συνεισφέρουν νέες ιδέες; ”

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΚΗΣ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΩΟ ΧΩΡΟ,ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ

Ντόρα Μπακογιάννη: “Δεν το είπα έτσι, έτσι γράφτηκε από ένα σάιτ. Μίλησα για ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις, πράγμα που εξακολουθώ να λέω. Η χώρα αυτή τη στιγμή πρέπει να φύγει από το πολωτικό και διχαστικό κλίμα που καλλιέργησε η κυβέρνηση Τσίπρα. Εχει κόστος αυτή η πόλωση.

Εμείς, το ΚΙΝΑΛ και ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, έχουμε κοινή αντίληψη ως προς την Ευρωπαική Ελλάδα, τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις κλπ, αλλά από εκεί και πέρα διαφέρουμε. Μιλώ για συναινέσεις σε συγκεκριμένους τομείς. Δεν είναι δυνατόν να κάνεις νομοσχέδια για την Παιδεία και να είναι μονοκομματικό. Δεν είναι δυνατόν η αντιπολίτευση να ζητά ενημέρωση για τις σχέσεις μας με τη Ρωσία, ή για το Σκοπιανό και η κυβέρνηση να το αρνείται.”

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 4Η ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ,ΕΑΝ ΕΠΙΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΑΝ Η ΚΡΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΈΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ.

Ντ. Μπακογιάννη: “Ανθρωποι που έχουν διαπράξει 11 εν ψυχρώ δολοφονίες, δεν έχουν δείξει ίχνος μεταμέλειας και εξακολουθούν να θεωρούν εαυτούς ινστρούχτορες των τρομοκρατών του μέλλοντος, πρέπει να μένουν μέσα στη φυλακή .Φέρνω μάλιστα ως παράδειγμα κάτι πολύ διαφορετικό που αφορά τον δολοφόνο του Τζον Λένον το 1980, ο οποίος ζήτησε να αποφυλακιστεί,αλλά η αμερικανική δικαιοσύνη δεν το επέτρεψε. Είναι πράγματα που πρέπει να πούμε ευθαρσώς. Αυτή η ανοχή και οι υπόγειες διαδρομές που έχει αυτή η κυβέρνηση με αυτούς τους χώρους πρέπει να σταματήσουν. Είτε λέγονται Ρουβίκωνες, είτε τρομοκράτες, οι οποίοι εκτίουν την ποινή τους σε αγροτικές φυλακές και παίρνουν 2 ημέρες επιπλέον άδεια, επειδή έχουν μετακίνηση μέχρι να πάνε σπίτι τους”

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Ντόρα Μπακογιάννη: “Είναι νέος άνθρωπος, ο οποίος απ ότι μαθαίνω ξέρει γράμματα, αλλά ήταν δικηγόρος του Σακά,του ΕΛΑ και έχει ιδιαίτερες ευαισθησίες σε αυτούς τους χώρους. Δυσκολεύομαι να φανταστώ πώς θα υπερασπιστεί τις θέσεις αυτές σε μαι Ευρώπη, που έχει ως πρώτο θέμα την πάταξη της τρομοκρατίας.”


Σχολιάστε εδώ