Αν το ‘ξερε ο Καβάφης ότι μετά από 80 τόσα χρόνια θα γινόταν σλόγκαν για τα κόμματα…

Αν το ‘ξερε ο Καβάφης ότι μετά από 80 τόσα χρόνια θα γινόταν σλόγκαν για τα κόμματα…

♣ …δεν θα ‘γραφε την «Ιθάκη», αλλά το… «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου»!

Μη σας πω και τη «Μαντουμπάλα» ή το «Μη βροντοχτυπάς τις χάντρες, η δουλειά κάνει τους άντρες…».

♣ Αρχές Σεπτεμβρίου έρχονται Αθήνα οι ελεγκτές των Βρυξελλών και από την κυβέρνηση θα λένε πως δεν ήρθαν για έλεγχο, αλλά για να δουν τη νέα παράσταση της Μιμής Ντενίση.

♣ Και να φάνε αστακομακαρονάδα στο «Βαρούλκο».

♣ «Γράφουμε νέες σελίδες», δήλωσε ο Τσακαλώτος. Ελπίζω όχι με τα ελληνικά που ξέρει εκείνος, διότι μόνο οι αλβανοί μετανάστες δεύτερης γενιάς θα τα καταλαβαίνουν.

♣ «Τραπεζίτες που έγιναν πρωθυπουργοί», είπε ενοχλημένος ο Τσίπρας. Αν είναι δυνατόν να… κλέβουν τη δουλειά από κουρείς και καφετζήδες!

♣ Πανηγυρίζει κι ο Ρα­γκούσης για την έξοδο από τα Μνημόνια, όπου, ως γνωστόν, μας έβαλε ο Γιωργάκης, στην κυβέρνηση του οποίου ήταν κηπουρός – συγγνώμη… υπουργός.

Με έως 200 δισ. ζημιά για τη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2015, κανονικά δεν πρέπει να ζητούν εξηγήσεις από τον Βαρουφάκη οι δημοσιογράφοι, αλλά… εισαγγελείς κι ανακριτές.

♣ Μην το παρακάνει με τα ξένα ελικόπτερα ο Μητσοτάκης. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να προσβληθεί από τη νόσο των αλεξιπτωτιστών.

♣ 21 Αυγούστου βγήκαμε από τα Μνημόνια και 22 έγινε μπλακ άουτ στην Αττική. Εκεί, κατά το τέλος του μήνα, βλέπω να έχουμε… έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης.

♣ Ρώτησαν τον Βαρουφάκη αν ως υπουργός έκανε κάποιο λάθος κι εκείνος σφύριξε αδιάφορα. Λογικό. Προτιμότερο να σε λένε αμετανόητο, παρά να σε θεωρούν ανόητο.

♣ Δεν με ανησυχεί που ανέβαλαν τον ανασχηματισμό για να μη χαλάσουν, λέει, τις διακοπές του κόσμου, αλλά που νομίζουν ότι ο κόσμος «καίγεται» αν θα γίνει υπουργός η Παπακώστα.

♣ Πλάκα έχει να νομίζουν ότι από την υπουργοποίηση της Μαριλίζας εξαρτάται η πορεία της Wall Street, η αγορά των καυσίμων και… οι τιμές στα μούσμουλα.

♣ Για το γεγονός ότι ξαφνικά η Κ. Παπακώστα αποφάσισε να καταγγείλει το παλιό και να εκφράσει το νέο τι να πεις. Σαν να βγει η Άντζελα να κάνει… εκστρατεία για την όπερα.

Μετά την Αργεντινή και η Χιλή ζητάει να διωχθεί ο Μαδούρο από το Διεθνές Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Τουλάχιστον έχει εξασφαλίσει συνήγορο υπεράσπισης. Τον… Παπαδημούλη!

♣ Επιμένει ο Κουβέλης: «Στο Μάτι δεν έγιναν στρατηγικού χαρακτήρα λάθη». Οι 97 που έχασαν τη ζωή τους ήταν γιατί η περιοχή έχει… κακό feng shui.

♣ Θα ‘χουν μπει τα Σκόπια προ πολλού στο ΝΑΤΟ κι εμείς εδώ θα τσακωνόμαστε για να συμφωνήσουμε αν θα μπουν ή όχι. Ενώ ο Καμμένος θα κάνει καριέρα skipper…

♣ Φαντάζεστε να κάνει ο Τσίπρας ανασχηματισμό και να μη βάλει υπουργό τον Ραγκούση; Μετά από τέτοιο γλείψιμο στον ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει ρεζίλι των… απανταχού κηπουρών.

♣ Οικουμενική κυβέρνηση τεχνοκρατών θέλει ο Β. Λεβέντης. Ε, αφού χρεοκόπησαν τη χώρα οι πολιτικοί, να ‘ρθουν οι καθηγητάδες να την… αποτελειώσουν!

Όλοι λένε για τον Οδυσσέα, που μετά από περιπέτειες επέστρεψε στην Ιθάκη, κανείς για την Πηνελόπη, που… επί χρόνια τη «γλεντούσαν» οι μνηστήρες. Καλή ώρα, εδώ, οι δανειστές…

♣ Ο άλλος πήγε και πέθανε στο κέντρο υγείας περιμένοντας το ασθενοφόρο. Βαλτός θα ‘ταν από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα για να… αμαυρώσει το «έργο» του Πολάκη.

♣ Σύμφωνα με την «Ελεύθερη Ώρα», η γυναίκα του Ερντογάν είναι… «κρυπτοχριστιανή»! Τις νύχτες διαβάζει κρυφά λόγους του μητροπολίτη Αμβρόσιου κι ακούει ύμνους με τον Π. Γαϊτάνο.

♣ Στην ανάγκη συνεργασίας όλων των αριστερών δυνάμεων, πλην Τσίπρα, συμφώνησαν Π. Λαφαζάνης και… Κ. Βουτσάς. Αν γλιτώσουμε από τη λιτότητα, θα πεθάνουμε από τα… γέλια.

♣ Είδατε φωτό με αξύριστο τον Κυριάκο; Σαν να ‘χει βγει από hangover, να ‘χει πάθει και κρίση σκωληκοειδίτιδας.


Σχολιάστε εδώ