Τι περιμένουν στο Κίνημα Αλλαγής

Τι περιμένουν στο Κίνημα Αλλαγής

-Φώφη: Όχι στο ίδιο έργο θεατές…

Το στίγμα για την πορεία της Κεντροαριστεράς αλλά και το πρόγραμμά της για την ανασυγκρότηση της χώρας αναμένεται να δώσει το προσεχές διάστημα η Φώφη Γεννηματά, τόσο με αφορμή την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη όσο και με την παρουσία της στη ΔΕΘ.

Βασικός στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι να μπορέσει διαμορφώσει ένα ισχυρό ρεύμα επιστροφής πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αλλά και γενικότερα ψηφοφόρων κεντρώας προέλευσης, που μεταπήδησαν τα τελευταία χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Κρας τέστ για την πορεία της Κεντροαριστεράς θεωρείται το κύμα δημοσκοπήσεων του φθινοπώρου, όπου προσδοκούν να υπάρξει μια καταγραφή επανασυσπείρωσης του χώρου, μετά τα φαινόμενα εσωστρέφειας και τα «πίσω μπρος» με το Ποτάμι και το εγχείρημα της διεύρυνσης. Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως αν μπορέσει το ΚΙΝΑΛ να καταγράψει δημοσκοπικά ποσοστα που θα δείχνουν ότι ξεκολλάει από το 6% – 7% και προσεγγίζει διψήφιο νούμερο τότε θα δημιουργηθεί εκ νέου κύμα προσδοκίας και ελπίδας, που θα σπρώξει στη συνέχεια το ΚΙΝΑΛ σε ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά.

Η τακτική του διμέτωπου και των ίσων αποστάσεων τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ δεν έχει ουσιαστικά μεταβληθεί, ωστόσο το τελευταίο διάστημα στο ΚΙΝΑΛ ανεβάζουν τους τόνους και επιχειρούν να οριοθετηθούν με τρόπο κάθετο και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Και αυτό διότι εκτιμούν πως το ρεύμα δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση και η ενδυνάμωση της αίσθησης στους πολίτες ότι πρέπει «να φύγει η παρούσα κυβέρνηση» κατευθύνεται κατά κύριο λόγο προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Η κ. Γεννηματά και άλλα κορυφαία στελέχη επιχειρούν το τελευταίο διάστημα να οριοθετήσουν τον χώρο της Κεντροαριστεράς από τη ΝΔ και να συγκρατήσουν εντός των ορίων του ΚΙΝΑΛ ένα ποσοστό απογοητευμένων από την κυβερνητική πολιτική, που πλέον αναζητούν άλλη πολιτική στέγη.

Μάλιστα σε πρόσφατο άρθρο της η κ. Γεννηματά αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για να ανακτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια δεν επαρκεί η κραυγή που ακούγεται ολοένα και πιο έντονα: “Φύγετε τώρα”.

Ούτε η απαίτηση “να έλθουν οι άλλοι”. Να φύγει η ψευδαίσθηση “πρώτη φορά Αριστερά” με ακυρωμένο κάθε ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα για να έλθει η Δεξιά παλαιάς κοπής. Και εμείς, όλοι μαζί, παραιτημένοι κάθε δικαιώματος, να μείνουμε στο ίδιο έργο θεατές. Στο έργο της πόλωσης, του νέου διχασμού, της διαρκούς επιστροφής προς τα πίσω. Χωρίς πνοή, δίχως όραμα».


Σχολιάστε εδώ